26. april 2024.26. apr 2024.
Bronze za Omera i Rada

Bronze za Omera i Rada

Evropsko prvenstvo u Beogradu donelo je značajne rezultate za srpski boks, a među brojnim osvajačima odličja na kontinentalnom seniorskom takmičenju dve bronze su zaslužili borci iz Šapca, koji trenutno nastupaju u ekipi Sombora, Rade Joksimović i Omer Ametović.

Rade Joksimović se borio u težinski najlakšoj kategoriji, do 48 kg.U četvrtfinalu je savladao jednoglasnom odlukom sudija rivala iz Moldavije, Ion Pingu 5:0, a potom je dan kasnije, u polufinalu izgubio od Hartjunana Baregama (Jermenija) 4:1.

R. Joksimović (foto: Bokserski savez Srbije)


Omer Ametović je u četvrtfinalu olimpijske kategorije, do 51 kg, pokazao više i jednoglasno savladao takmaca iz Gruzije Japaridze Davita 5:0, čime je obezbedio bronzu. U polufinalu prekidom u drugoj rundi poražen je od turskog boksera Gumuš Sameta.

O. Ametović (foto: Bokserski savez Srbije)


Omeru je ovo treća evropska bronza. Pre šest godina je u Rusiji postao treći junior Evrope, potom godinu dana kasnije je boksova do bronze na Evropskom omladinskom prvenstvu, kada je doživeo povredu ruke pred polufinale i sada je stigao do trećeg mesta u Evropi i za seniore.


Rade Joksimović i Omer Ametović trenutno boksuju za ekipu Sombora. Omer je ponikao u šabačkom klubu "Živorad Rajšić", dok je Rade karijeru započeo u istom klubu, a potom je nastupao i za šabačku "Mačvu" pre odlaska u Sombor.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa