26. april 2024.26. apr 2024.
Ivan Marković i Slavica Đukić Dejanović, ministarka prosvete (foto: I. M.)

Ivan Marković i Slavica Đukić Dejanović, ministarka prosvete (foto: I. M.)

Profesor Marković dobitnik povelje "Dositej Obradović"

Profesor Ivan Marković, profesor muzičkog iz Koceljeve dobitnik je povelje "Dositej Obradović" koju dodeljuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije za doprinos unapređivanju obrazovanja i vaspitanja u prethodnoj godini. Kako je navedeno u obrazloženju "Rezultati rada Ivana Markovića doprinose podizanju kvaliteta pedagoške prakse u školi, lokalnoj sredini i široj društvenoj zajednici."

I. Marković (foto: I. M.)


-Počastvovan sam da budem uvršten u dobitnike Povelje "Dositej Obradović", Ministarstva prosvete za 2023. godinu. Pomenutu prestižnu nagradu, Ministarstvo prosvete dodeljuje od 2020 godine i, uz Svetosavsku, spada u najviši rang nagrađivanja za izuzetne doprinose u pedagoškoj struci. Ova nagrada mi je dodatni podstrek za budući rad u ostvarivanju još viših dometa, sa vokalnim solistima i dečjim horom "Lira", u svetu muzike - izjavio je Ivan Marković za Glas Podrinja.

Profesor Ivan Marković osnivač je vokalnog asambla „Dukat“, koji čine učenici OŠ „Mića Stanojlović“, OŠ „Stojan Novaković“ i OŠ „Jevrem Obrenović“. Njegovo zalaganje i rad sa učenicima, vokalnim solistkinjama, doprineli su da one osvajaju prve nagrade na dečijim festivalima.

Povelja za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja (foto: I. M.)


Osnivač je i dirigent školskog hora „Lira“, koji je održao koncert u okviru centralne svečanosti povodom obeležavanja Svetskog dana deteta, a autorski video ovog školskog hora sa duhovnom kompozicijom „Mi smo deca neba“ uvršten u oficijalni deo programa povodom obeležavanja Međunarodnog dana maternjeg jezika pod pokroviteljstvom UNESKA u Parizu 2021. godine. Mentor je u okviru projekta „Kvalitetno obrazovanje za sve“.
Glas Podrinja

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa