26. april 2024.26. apr 2024.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

Uskršnji bazar gimnazijalaca u duhu praznika

Različiti dekorativni predmeti, jaja, venčići, brojne poslastice i osveženje, ali i knjige, našli su se na štandovima u dvorištu Šabačke gimnazije, a u okviru Velikog uskršnjeg bazara. Novac od prodaje biće iskorišćen u humanitarne svrhe, a o njegovoj nameni odlučivaće Učenički parlament. Tokom dva sata, vrata škole bila su otvorena za sve posetioce voljne da učestvuju u humanoj misiji šabačkih gimnazijalaca.
Glas Podrinja

Glas Podrinja

-Okupila se većina đaka odeljenja svih razreda. U okviru bazara imamo takmičenje za najlepše uskršnje jaje u dve kategorije- šaranje voskom i sve tehnike ukrašavanja, a nagrađuje se i najlepši venčić za Vrbicu. Drugarica i ja smo napravile venčić, a takođe imamo i naš štand sa posluženjem, koje će posetioce osvežiti po toplom vremenu. Učenici su se trudili da donesu različite stvari, da bude raznovrsno, imamo i knjige. Ovo nije prvi put da organizujemo ovakve akcije koje imaju za cilj prikupljanje novca u humanitarne svrhe, poslednja je bila početkom septembra- podsetila je učenica prvog razreda Dunja Stepanović.

Glas Podrinja

Ideja je, istakla je direktorka Marijana Isaković, da se poslednjeg dana škole okupe i u lepom raspoloženju kroz zajedničku akciju daju svoj doprinos predstojećim praznicima.
Glas Podrinja

-Želeli smo da unesemo radost u poslednji dan pred školski raspust i da pokažemo šta je srpska tradicija, jer, verovali ili ne, mnogi nisu znali čemu služe venčići za Vrbicu, ali smo ih upoznali sa tim danas i oživeli i tu tradiciju. Đaci su se potrudili da pripreme slatkiše, tetkice su spremile kolače i ovo je prilika da se svi zajedno druže. Imamo nagrade za tradicionalno najbolje ofarbano jaje, za ukupan doprinos manifestaciji i za druge tehnike farbanja- voskom, temperama i bojama. Nastavnici likovnog su ocenili koje je zaslužilo priznanje kao najlepše, a odabran je i najlepši venčić- rekla je direktorka Šabačke gimnazije.

Glas Podrinja

Glas Podrinja

Glas Podrinja
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa