28. april 2024.28. apr 2024.
Foto: Mačva info

Foto: Mačva info

Otvorena galopska sezona u Bogatiću

Prvo nadmetanje u ovogodišnjoj sezoni u prestonici Mačve K- III, održano je na stazi dugoj 1300 metara, gde su se takmičila grla od tri godine. U vrlo zanimljivoj završnici najviše snage imao je ždrebac, Wild Machine LP, u sedlu sa Darkom Ljubomirovićem, koji je čini se lagano iza sebe ostavio omicu I Wanna Be Likeyou, koju je jahao i sedlao Šašić. Za njima u cilj su ušli, Kovrdžica, vlasništvo Miodraga Pantića, sa jahačem Vujkovićem i Ellena sa Draganom Lazarevićem na leđima.

U trci Handikap V, na deonici dugoj 1600 metara, bila su upisana grla od tri i više godina starosti. U veoma dugoj završnici, Eyes Of Silver, sa mladim jahačem Stanarevićem, bili su ubedljiviji za toliko koliko je trebalo biti prvi. Drugo mesto pripalo je Vertigu, Marije Petrović, sa jahačem Perovićem. Dorat Teodore Arsenić, Akropolis, sa Milanom Konkoljem bio je treći, dok je u placu bila i Pelouse De Reuilly, vlasništvo Duška Đurasovića, sa aspirantom Milanom Nikolićem.

U takmičenju Handikap II, na istoj stazi, takođe su se nadmetali galoperi od tri godine i stariji. Jedanaest grla iskočilo je iz start mašine. U veoma zanimljivoj i čini se jakoj završnici, grlo iz štale“Salaš“, koju trenira Duško Pajić, Almighty Rave, uspela je ući u cilj kao prva u vremenu 1 minut i 39 sekundi, a u sedlu je bio Đorđe Perović. Biće da je to danas bila dobitna kombinacija po mišljenju trenera Pajića. Drugu poziciju izborili su Achilles SRB, sa Nikolićem u sedlu, koja je u vlasništvu štale „Šendeković“. Ištvan Kozma, sa Double Triomphe, te Impossible Star i Šašić u sedlu je konačan redosled trećeg nadmetanja prvog trkačkog dana u Bogatiću.

Četvrto takmičenje na stazi dugoj 1300 metara Kategorije V, bilo je za grla od tri godine i starija, koja do sada u nadmetanjima na galopskim stazama nisu zabeležila pobedu. Trijumfovao je ždrebac Budding Poet, sa jahačemi Perovićem. Grlo se nalazi u vlasništvu Srećka Miloševića. Santa Rosallia u sedlu sa Konkoljem, Antalya SRB sa Nikolićem i Blaye of Glory sa Ordogom je konačan redosled tog takmičenja.

Centralni događaj dana bio je na deonici od 1400 metara pod nazivom “Cveti“. Posle duge i neizvesne završnice oreol najuspešnije pripao je grlu Rosa Sham, koju je do prve pozicije odlično odjahao Milan Kokolj. U samoj završnici bili su bolji od bio Dante’s Peak i Šašića. Bili su tu još odlična grla Silver Pepper, Polyxena, Flitsch I Maximus Pardus. Bila je to i najuzbudljivija trka na prvom okupljanju galopera u Mačvi.

Prvi takmičarski dan pomogli su „Opština Bogatić, JKP „Bogatić“, Svečana sala „Milano“, „Agro Lazić“ i Turistička organizacija opštine Bogatić.

Naredno okupljanje u Bogatiću zakazano je za 19. maj.


Izvor: Mačva info

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa