Инфо

28. април 2024.28. апр 2024.
Фото: Мачва инфо

Фото: Мачва инфо

Отворена галопска сезона у Богатићу

Прво надметање у овогодишњој сезони у престоници Мачве К- III, одржано је на стази дугој 1300 метара, где су се такмичила грла од три године. У врло занимљивој завршници највише снаге имао је ждребац, Wild Machine LP, у седлу са Дарком Љубомировићем, који је чини се лагано иза себе оставио омицу I Wanna Be Likeyou, коју је јахао и седлао Шашић. За њима у циљ су ушли, Коврџица, власништво Миодрага Пантића, са јахачем Вујковићем и Ellena са Драганом Лазаревићем на леђима.

У трци Хандикап V, на деоници дугој 1600 метара, била су упiсана грла од три и више година старости. У веома дугој завршници, Eyes Of Silver, са младим јахачем Станаревићем, били су убедљивији за толико колико је требало бити први. Друго место припало је Вертигу, Марије Петровић, са јахачем Перовићем. Дорат Теодоре Арсенић, Акрополис, са Миланом Конкољем био је трeћи, док је у плацу била и Pelouse De Reuilly, власништво Душка Ђурасовића, са аспирантом Миланом Николићем.

У такмичењу Хандикап II, на истој стази, такође су се надметали галопери од три године и старији. Једанаест грла искочило је из старт машине. У веома занимљивој и чини се јакој завршници, грло из штале“Салаш“, коју тренира Душко Пајић, Almighty Rave, успела је ући у циљ као прва у времену 1 минут и 39 секунди, а у седлу je био Ђорђе Перовић. Биће да је то данас била добитна комбинација по мишљењу тренера Пајића. Другу позицију изборили су Achilles SRB, са Николићем у седлу, која је у власништву штале „Шендековић“. Иштван Козма, са Double Triomphe, те Impossible Star и Шашић у седлу је коначан редослед трећег надметања првог тркачког дана у Богатићу.

Четврто такмичење на стази дугој 1300 метара Категорије V, било је за грла од три године и старија, која до сада у надметањима на галопским стазама нису забележила победу. Тријумфовао је ждребац Budding Poet, са јахачеми Перовићем. Грло се налази у власништву Срећка Милошевића. Santa Rosallia у седлу са Конкољем, Antalya SRB са Николићем и Blaye of Glory са Ордогом је коначан редослед тог такмичења.

Централни догађај дана био је на деоници од 1400 метара под називом “Цвети“. После дуге и неизвесне завршнице ореол најуспешније припао је grlu Rosa Sham, коју је до прве позиције одлично одјахао Милан Кокољ. У самој завршници били су бољи од био Dante’s Peak и Шашића. Били су ту још одлична грла Silver Pepper, Polyxena, Flitsch I Maximus Pardus. Била је то и најузбудљивија трка на првом окупљању галопера у Мачви.

Први такмичарски дан помогли су „Општина Богатић, ЈКП „Богатић“, Свечана сала „Милано“, „Агро Лазић“ и Туристичка организација општине Богатић.

Наредно окупљање у Богатићу заказано је за 19. мај.


Извор: Мачва инфо

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa