29. april 2024.29. apr 2024.
M. Jovanović (foto: RK MP Eliksir)

M. Jovanović (foto: RK MP Eliksir)

Sedmerci vratili seriju u Šabac

Partizan - Metaloplastika Eliksir 38:37 (32:32; 14:15).

Ko će u finale plej ofa odlučiće meč u Šapcu. Boljim izvođenjem sedmeraca Partizan je izjednačio u polufinalnoj seriji.

Silan je bio početak Metaloplastike. Stigli su momci Vlade Matića do prednosti od šest golova 8:2 već u 10. minutu. Uspeo je domaćin da se oporavi i u narednih deset minuta napravi seriju koja ih je približila na gol minusa. Partizan se približavao, ali nije uspevao da uhvati Šapčane. Plavi tim je imao, nosio prednost braneći je uspešno.

M. Dakić (foto: RK Metaloplastika Eliksir)


Kao i na startu prvog, u prvih deset minuta drugog poluvremena Metaloplastika Eliksir pravi novu seriju i dolazi do nova tri gola viška u nekoliko navrata. Trenner domaćih je tajm autom zaustavio pad svoje ekipe, uspeli su da se povrate i dođu domaći do izjendačenja, a potom i prvog vođstva u 48. minutu. Iako je u tom trenutku delovalo da je momentum na strani Partizana, imala je Metaloplastika svoje adute da povrate ravnotežu i najavi neizvestan finiš. Sledi klackalica u kojoj vode jedni ili drugi.

Šuteri kod obe ekipe su imali večeras rešenja za golmane. Nisu čuvari mreže imali svoje veče u većem delu duela. U ključnim trenucima dva gola postiže Domagoj Alilović uvodeći svoj tim u poslednji minut uz minimalnu prednost. Popović donosi poravnanje 15 sekundi pre kraja. Meč je otišao u penal lutriju.

Ni nakon pet serija nije bilo pobednika, usledila je serija za seriju. Više sreće imao je Partizan i serija se vraća u Šabac na meč odluke. Utakmica će biti odigrana u četvrtak, 2. maja.
D. B.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa