Info

24. maj 2024.24. maj 2024.
Preventivni pregledi u nedelju 26. maja u Domu zdravlja Šabac

Preventivni pregledi u nedelju 26. maja u Domu zdravlja Šabac

Pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja u nedelju 26.05.2024. od 8.00 do 17.00 časova, u Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac radiće se sledeći pregledi:

– u Službi dečije zdravstvene zaštite spec. fizikalne medicine subspecijalista dečje fizijatrije dr Jasna Džagić angažovana iz SB za rehabilitaciju Banja Koviljača radiće, zajedno sa specijalistima pedijatrije, preglede lokomotornog sistema dece predškolskog i školskog uzrasta i to preglede kičme, stopala kako bi otkrili deformitete u ranoj fazi.

– u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva radiće se pregledi odraslog stanovništva i to: merenje krvnog pritiska, EKG pregledi, auskultatorni pregled pluća, RTG pluća i pregled pulmologa u OB Šabac u slučaju patološkog nalaza kao i upućivanje na RTG pluća svih starijih od 50 godina i koji imaju preko 30 godina pušačkog staža.

Radiće se i pregledi krvi na KKS, hormoni štitne žlezde i PSA tumor marker za prostatu.

-Molimo sve građane da se odazovu u što većem broju jer samo na taj način ćemo dati doprinos u ranom otkrivanju bolesti kao i sprečavanju nastanka komplikacija istih-poručili su iz Doma zdravlja Šabac.

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa