Info

25. maj 2024.25. maj 2024.
foto: OB Šabac

foto: OB Šabac

Besplatni preventivni pregledi u OB Šabac u nedelju, 26. maja

U šabačkoj Opštoj bolnici “Dr Laza K. Lazarević” pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, u nedelju će biti organizovani preventivni pregledi za odrasle i decu.



Kako je najavio dr Slobodan Popović, direktor ove ustanove, Šapčani će bez zakazivanja i zdravstvene knjižice u periodu od 8.00 do 17.00 sati moći da provere svoje zdravlje i to pluća, štitastu žlezdu, tumor markere prostate (PSA), a za decu biće realizovan pregled kod fizijatra.

VAŽNO: Pre laboratorijskih analiza ne uzimati hranu od 20 sati u subotu do uzorkovanja. Uzorkovanje će se raditi do 10 sati na dan pregleda.


– Za sve sugrađane starije od 50 godina kao i za pušače koji konzumiraju duvan duže od 30 godina, u Službi pneumoftiziologije biće organizovano snimanje pluća. Za ostale biće organizovani fizikali pregledi u ovoj službi, a svi sumnjivi ili patološki nalazi biće upućeni na rendgensko snimanje. U Službi biohemijske laboratorije radićemo analize hormona štitaste žlezde, krvne slike i tumor markere prostate. Za našu najmlađu populaciju, u Službi fizikalne medicine biće organizovani pregledi za predškolski i školski uzrast. Akcenat je na deformitetima kičme i stopala. Svi patološki nalazi biće upućeni na dalju dijagnostiku i eventualno lečenje – rekao je dr Slobodan Popović.

Prijave za besplatne preventivne preglede su u prizemlju Internističkog bloka na šalteru Službe radiologije.

– Apelujem na sugrađane da se jave u što većem broju. Ovo su preventivni, ne kontrolni pregledi i akcenat je na sugrađanima koji do sada nisu radili ovu vrstu pregleda – naglasio je dr Popović.

VAŽNO: Pre laboratorijskih analiza ne uzimati hranu od 20 sati u subotu do uzorkovanja. Uzorkovanje će se raditi do 10 sati na dan pregleda.
Opšta bolnica Šabac

Najnoviji broj

13. jun 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa