Инфо

25. мај 2024.25. мај 2024.
фото: ОБ Шабац

фото: ОБ Шабац

Бесплатни превентивни прегледи у ОБ Шабац у недељу, 26. маја

У шабачкој Општој болници “Др Лаза К. Лазаревић” под покровитељством Министарства здравља, у недељу ће бити организовани превентивни прегледи за одрасле и децу.



Како је најавио др Слободан Поповић, директор ове установе, Шапчани ће без заказивања и здравствене књижице у периоду од 8.00 до 17.00 сати моћи да провере своје здравље и то плућа, штитасту жлезду, тумор маркере простате (ПСА), а за децу биће реализован преглед код физијатра.

ВАЖНО: Пре лабораторијских анализа не узимати храну од 20 сати у суботу до узорковања. Узорковање ће се радити до 10 сати на дан прегледа.


– За све суграђане старије од 50 година као и за пушаче који конзумирају дуван дуже од 30 година, у Служби пнеумофтизиологије биће организовано снимање плућа. За остале биће организовани физикали прегледи у овој служби, а сви сумњиви или патолошки налази биће упућени на рендгенско снимање. У Служби биохемијске лабораторије радићемо анализе хормона штитасте жлезде, крвне слике и тумор маркере простате. За нашу најмлађу популацију, у Служби физикалне медицине биће организовани прегледи за предшколски и школски узраст. Акценат је на деформитетима кичме и стопала. Сви патолошки налази биће упућени на даљу дијагностику и евентуално лечење – рекао је др Слободан Поповић.

Пријаве за бесплатне превентивне прегледе су у приземљу Интернистичког блока на шалтеру Службе радиологије.

– Апелујем на суграђане да се јаве у што већем броју. Ово су превентивни, не контролни прегледи и акценат је на суграђанима који до сада нису радили ову врсту прегледа – нагласио је др Поповић.

ВАЖНО: Пре лабораторијских анализа не узимати храну од 20 сати у суботу до узорковања. Узорковање ће се радити до 10 сати на дан прегледа.
Општа болница Шабац

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa