29. maj 2024.29. maj 2024.
Biblioteka šabačka

Biblioteka šabačka

Predstavljanje knjige „I dalje...“ Siniše Mozetića

U svečanoj sali Biblioteke šabačke u sredu, 29. maja, od 18 sati, biće predstavljena knjiga „I dalje...“ Siniše Mozetića. To je treća po redu autorova zbirka pesama u kojoj nastavlja da traga za rečima, izrazom i smislom. Moderatorke programa su Kristina Aleksić i Aleksandra Erdevički Tomić. Stihove će govoriti glumice Deana Kostić, Sonja Milojević, Aleksandra Ristić i Nađa Ristić. U muzičkom delu programa će učestvovati Ena Bojić i Strahinja Pavlović, učenici Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ iz Šapca.

Svaka pesma iz zbirke „I dalje...“ predstavlja detalj iz svakodnevice, i to onaj koji ukazuje na lepotu života, moć prirode i važnost svakog trenutka. Profesor Siniša Mozetić neretko ističe da je za pesmu potrebno voleti ljude i biti iskren i to je jedan od razloga što se njegove pesme već uveliko čitaju, posebno među mladima.

Siniša Mozetić je rođen 1955. godine u Šapcu. Završio je Prirodno-matematički fakultet u Beogradu. Radio je kao profesor matematike u Šabačkoj gimnaziji gde je sa svojim učenicima postizao izuzetne rezultate. Objavio je knjige „Sudoku“, „Može li jedno pitanje, profesore?“, kao i zbirke pesama „U potrazi za pesmom“ i „I dalje u potrazi za pesmom“.
Biblioteka šabačka

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa