11. jun 2024.11. jun 2024.
Atraktivna slika srećne porodice na biciklima nije nikog od sugrađana ostavila ravnodušnim, a privukla je i pažnju medija (foto: Glas Podrinja)

Atraktivna slika srećne porodice na biciklima nije nikog od sugrađana ostavila ravnodušnim, a privukla je i pažnju medija (foto: Glas Podrinja)

Superbajk Krstića krstari gradom

Viđeni su na Trgu, Starom gradu, u Karađorđevoj, velikom parku... Ni na drugim gradskim lokacijama nisu strani. Njihovu fotografiju su nam za prošli broj poslali čitaoci, a Srbija upoznale preko nacionalnie frekvencije, tačnije RTS-a. Novostečena slava im godi, ali i remeti uživanje u vožnji „superbajka“.

Uroš i Bojana Krstić iz Glogovca imaju četvoro dece uzrasta od 3 do 6 godina: Kasiju (6), Konstantina (5) i blizance Karađorđa i Kornelija (3). Od ovog proleća i novo prevozno sredstvo koje zovu superbajk. Reč je o biciklu sa prednjom prikolicom u koji stanu svi mladi članovi porodice Krstić, a često i neko od njihovih drugara. U smiraj dana, kada mališani umorni od igre uđu u kuću, tata provoza i mamu neki krug.

Superbajk je bio ideja tate Uroša. Video ga je na internetu i rešio da ga pokloni sebi za rođendan. Poklon se pokazao kao odlična investicija u više pogleda. Cela porodica sada lakše krstari gradom, a boravak napolju, u prirodi kojem su i inače bili skloni, postao je uzbudljiviji i zanimljiviji. Sa druge strane tu je i popularnost. Atraktivna slika srećne porodice na biciklima nije nikog od sugrađana ostavila ravnodušnim, a privukla je i pažnju medija.

-Navikli smo da provodimo vreme zajedno. Naučili smo na prirodu. U Šapcu smo po parkovima, na Starom gradu, na Savi... Kada smo u Glogovcu, često idemo na Drinu. Superbajk nam je omogućio da brže i sigurnije prelazimo sa jedne lokacije na drugu, a upoznali smo i veliki broj novih drugara, jer gde god da se pojavimo deca koja nas vide žele da se provozaju- objašnjava za „Glas Podrinja“ Uroš Krstić, poljoprivrednik iz Glogovca i tata sa punim radnim vremenom.

Atraktivna slika srećne porodice na biciklima nije nikog od sugrađana ostavila ravnodušnim, a privukla je i pažnju medija


Mama Bojana, diplomirani hemičar, kaže da njihovoj deci pomoć odraslih u igri uglavnom ne treba. Četvoro ih je, naučili su da se zabave sami, ali vole i dodtanu pažnju. Na telefone i igrice nisu naučili. Od najmanjeg uzrasta ih usmeravaju na kretivnost, pokret i prirodu. Superbajk je super sredstvo za igru, vožnju i zabavu.

-Sa superbajkom je super vožnja. Lakše se prebacujemo sa mesta na mesto i obiđemo više igrališta za jedan dan- ističe mama Bojana i podvlači da deca nisu „prirodni ovisnici“ o tehničkim uređajima, kako ih poslednjih godine često optužuju, nego da njihova interesovanja u najranijem periodu oblikuje pažnja i kreativnost roditelja. A ovaj par sa četvoro i idejom i željom petog deteta i jedno i drugo poseduje.
T.T.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa