12. jun 2024.12. jun 2024.
Maša Krstić (foto: Glas Podrinja)

Maša Krstić (foto: Glas Podrinja)

Višestruko nagrađivana učenica OŠ „Nikolaj Velimirović“ Maša Krstić

Mlada Šapčanka, maturantkinja Osnovne škole „Nikolaj Velimirović“ Maša Krstić u Nišu takmičila se na tri različita takmičenja i osvojila tri nagrade.

Maša se nadmetala na Srpskoj juniorskoj matematičkoj olimpijadi, Republičkom takmičenju iz hemije i Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kutlure. I svako od ovih takmičenja bilo je veoma uspešno za mladu Šapčanku. Osvojila je treću nagradu iz matematike, drugu iz hemije i srpskog jezika.

-Nisam očekivala da ću osvojiti nagrade i ovo je zaista veliki uspeh za mene. Nije mi teško, jer volim sve predmete i uživam u učenju. Nastavnici su mi ulili ljubav prema učenju, znanju. Ono što bih naglasila je da sam treća generacija koja pohađa Nikolajevu školu. Deka, mama i ja. Škola za nas predstavlja ljubav i porodicu i uvek nam je u srcu – priča Maša i dodaje da je u drugom razredu počela sa takmičenjima.

-Maša je od vrtića zainteresovana za učenje. Zaista je nismo forsirali, sama je želela da saznaje nove stvari, usvaja znanja. Veoma je pažljiva, sluša na časovima, te zbog toga ne mora mnogo da provodi učeći kod kuće. Naravno, ima brojne aktivnosti, ali nekako joj lagano ide, posebno prirodne nauke. Suprug i ja samo joj podrška bezuslovana. Tu smo da pomognemo kada treba, ali to su uglavnom neke tehničke stvari. Većinu stvari radi sama. Njena želja je bila da ide u Nikolajevu, jer nam je to porodična tradicija. Škola je zaista odlična, što se tiče uslova, nastavnog kadra i odeljenja. Zaista ima dobre i kvalitetne dece – pojašnjava Vanja Krstić, Mašina majka.


-Prvo je bilo iz matematike Misliša, a zatim su usledila Republička takmičnja na kojima sam osvajala nagrade. Pored matematike tu su i takmičenja iz fizike, srpskog jezika i hemije. Iako to deluje da je možda mnogo, ja se zapravo takmičim zbog sebe. Da pobedim sebe – dodaje Maša i naglašva da je nadmetanje izazov da se prevaziđe trema.

-
Takmičarski duh se probudi kada sam na takmičenju. Ipak više od 100 dece bude prisutno. I to najboljih đaka iz čitave Srbije.


Pored vrednih priznanja Maša je i predsednica učeničkog parlamenta. Drugovi i drugarice su predložili da ih ona predstavlja, a nastavnici su tu odluku potvrdili.

Maša pohađa i Muzičku školu u Šapcu, član je KUD „Čivija“ duže od deceniju. Neki bi možda rekli da ima pregršt obaveza, ali kako i sama kaže, ne vidi svoje aktivnosti kao obaveze. Uživa, te i lako postiže sve.

-Sve prirodno teče, te nemam neki određeni plan. Sve spontano realizujem i uskladim. Zaista volim folklor. To mi je odmor od svega. Posebno sada kada igram u prvom ansamblu.

Maša planira da upiše Šabačku gimnaziju, a odabir smera tek sledi.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa