17. jun 2024.17. jun 2024.
(Foto: Glas Podrinja/J.R)

(Foto: Glas Podrinja/J.R)

Podrška kompanije Elixir Group Kajak klubu "Zorka"

Jedan od najtrofejnijih i najpoznatijih šabačkih sportskih klubova Kajak klub „Zorka“ podržan je od strane kompanije Elixir Group. Privredni subjekt i sportski kolektiv vezuje ime, istorija, ali i budućnost za koju se nadaju da će biti obeležena najsjanijim odličjima.

Kajak klub „Zorka“ Šabac, osnovan je marta 1948. godine, kao Sekcija Kluba „Narodne tehnike“ pri Hemijskoj industriji „Zorka“. Iako je njegova prvenstvena namena bila rekreacija radnika fabrike, pristup ovom sportu bio je dozvoljen i rekreativcima. Tokom decenija KK „Zorka“ je izgradio prepoznatljivo ime.

-S vremenom klub je izrastao u snažan sportski kolektiv, jedan od najuspšenijih u našoj zemlji u kajak sportu. Danas imamo oko 80 takmičara svih kategorija. Kako bismo obezbedili sigurniju budućnost od velikog značaja nam je saradnja sa kompanijom Elixir Group koja važi za regionalnog lidera u svojoj oblasti poslovanja. Verujem da sa njima imamo i zajedničku tradiciju koja se ogleda u imenu Zorka -istakao je predsednik Kajak kluba „Zorka“ Veljko Janković.
Foto: Glas Podrinja/J.R.

Elixir Group podržava uspešne i sa tradicijom sportske kolektive u Šapcu, ističe direktor Elixir Zorke Stefan Komazec.

-Kako delimo isto ime sa Kajak klubom bilo je logično da budemo partneri. Posebno kada je reč o uspešnom sportskom klubu, kako u gradu, tako i na nacionalnom nivou. Nedavno su na Kupu Srbije osvojili devet medalja, dok je Branko Lagundžić na Prvenstvu Srbije osvojio sedam priznanja. To su impresivni rezultati. KK ima reprezentativce, olimpijce, ali pre svega neguje sport u najmlađim kategorijama. Mislim da je to najveća vrednost koju klub pruža gradu, rad sa decom – pojasnio je direktor Elixir Zorke Stefan Komazec.


Foto: Glas Podrinja/J.R.
-Treniram kajak zato što moj brat trenira, kao i cela moja porodica. Želela sam da i ja treniram. Lepo mi je i sviđa mi se kajak kao sport. Dosta toga sam naučila, a i družim se. Stekla sam nove drugare sa kojima se stalno družim – kaže Olga Petrović.

-Treniram kajak iz više razloga. Neki od razloga su: zato što se ovde uvek dešavaju lepe stvari, uvek se zabavljamo i vežbamo. Videla sam da brat trenira, pa sam i ja odlučila – dodaje Irina Marić.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

18. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa