18. jun 2024.18. jun 2024.
(Foto: Glas Podrinja/J.R)

(Foto: Glas Podrinja/J.R)

Značajni infrastrukturni radovi u Severozapadnoj industrijskoj zoni u Šapcu

U Šapcu su u toku su radovi na infrastrukturnom opremanju Severozapadne industrijske zone kako bi se poboljšali uslovi za postojeće investitore i buduće investitore u gradu.

Grad radove sprovodi uz finansijsku podršku Evropske unije u iznosu od skoro 620.000 evra preko programa EU PRO Plus koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije. Takođe, Šabac će u uložiti sredstva u iznosu većem od 840.000 evra.

Planirana je izgradnja 335 metara atmosferske kanalizacije i 2.380 metara puteva u četiri ulice u Severozapadnoj industrijskoj zoni, a završeni su radovi u ulici Nova 6.
Foto: Glas Podrinja/J.R.

Kako je rekao gradonačelnik Šapca drAleksandar Pajić, šabačka Industrijska zona se prostire na 600 hektara, a ovim radovima će se završiti infrastrukturno opremanje 69 hektara zemljišta za nove investitore.

-Cilj nam je da ovih 69 hektara koje su kupile kompanije, tačnije njih 15 opremimo infrastrukturno. Pod tim podrazumevamo ne samo putnu infrastrukturu, već i vodu i kanalizaciju, ali i sve drugo neophodno za nesmetano funkcionisanje investitora. Ovo je veliki projekat, i zahvalni smo EU na sredstvima i podršci. Trudimo se da preko projekata EU, ministarstava dobijemo značajana sredstva i uložimo ih u Šabac. Moram da naglasim da je Jugokop-Podrinje kao izvođač radova na visini zadatka i da poštuje predviđene rokove. Neki segmenti su završeni i pre planiranog – pojasnio je gradonačelnik i dodao da će više od 1.500 radih mesta biti otvoreno u Severozapadnoj industrijskoj zoni.

Foto: Glas Podrinja/J.R.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

18. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa