Srđan Jeremić iz Mačvanskog Belotića čest je prodavac na šabačkim pijacama kukuruza šećerca koji se na mini šporetu kuva na licu mesta. Naročito u hladnim zimskim danima, topla para iz lonca mami prolaznike na kupovinu, ali i poruka o „slatkoći“ proizvoda.
Foto: Glas Podrinja
- S obzirom da je prilično hladno, i nije tako loša prodaja. Tokom cele godine imam šećerca, sa moje njive. Prodajem po pijacama, vašarima, često sam u Beogradu, Novom Sadu. Ljudi vole i pečeni i kuvani kukuruz, ali zimi je bolja prodaja kuvanog. Sam pogled na vruću vodu i topao šećerac, privlači na kupovinu – kaže Srđan.
Foto: Glas Podrinja
I oni koji ne pazare kukuruz, zastanu kako bi pročitali poruku iz Srđanove mini kuhinje: „Kuvani šećerac, slađi od prvog poljupca“.