Инфо

22. јануар 2018.22. јан 2018.

Председништво Скупштине Косова предлог о укидању Специјалног суда доставља Влади на мишљење

ПРИШТИНА, 22. јануара 2018. (Бета) - Председништво Скупштине Косова одлучило је данас да предлог 42 посланика за укидање Специјалног суда достави Влади Косова на мишљење и стављање у процедури.

Шеф посланичке групе Самоопредељења Глаук Коњуфца рекао је да је одлучено да се Предлог закона о укидању Специјалног суда за претпостављене ратне злочине бивших високих официра ОВК достави Влади Косова.

"Сада је (закон) у рукама Владе", казао је Коњуфца.

С тим предлогом нису се сложили представници Демократског савеза Косова, потпредседник Скупштине Кујтим Шаља и шеф посланичке групе Авдулах Хоти који су напустили седницу.

Влада Косова треба да процени предлог о укидању суда и уколико се са сагласи треба да подржи предлог закона који су предложили посланици или да припреми нови предлог.

Влада такодје има право да ако процени да је предлог штетан за интересе Косова предложи Скупштини да се не усвоји.

Захтев за одржавање ванредне седнице на којој би се донео закон о укидању Специјалног суда 22. децембра прошле године потписала су 42 посланика Скупштине Косова.

На три претходне седнице Председништва косовског парламента није било кворума да се расправља о тој иницијативи која је наишла на оштро супротстављање амбасада велике петорке и шефице канцеларије ЕУ у Приштини.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa