Инфо

22. јануар 2018.22. јан 2018.

Београд: Из околине Економског факултета у Прихватне центре пребачено 109 миграната

БЕОГРАД, 22. јануара 2018. (Бета) - У заједничкој акцији Министарства за рад, полиције и градске општине Савски венац, јутрос је 109 илегалних миграната, међу којима је више од 20 малолетника без пратње, премештено из околине главне београдске железничке станице и Економског факултета у Прихватне центре.

Акција је спроведена на основу налога министра за рад Зорана Дјордјевића поводом "учесталих притужби грађана због великог броја миграната у деловима Београда на територији општине Савски венац и писменог обраћања декана Економског факултета председнику и премијерки Србије због безбедносних ризика и непријатности које студенти и грађани свакодневно доживљавају".
"Након извештаја који је потом предат, покренут је превоз миграната са градских улица и њихово смештање у прихватне центре у којима је обављен лекарски преглед, регистрација и пружени су им сви услови за хумани боравак и нормалан живот. Активност је реализована од 7 до 11 часова без иједног инцидента", саопштило је Министарство за рад.

Наводећи да је за координатора тих активности одређен саветник у Министарству за рад Миленко Никић, тај ресор је најавио да ће наставити "даљи рад на пружању помоћи мигрантима, обезбеђивању њиховог смештаја уз заједнички и тимски рад са свим партнерима, уз потпуно хумани приступ овом изазову, у интересу безбедности и наших грађана".

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa