Инфо

22. јануар 2018.22. јан 2018.

Нишавски округ тражи инвеститора који ће градити погон за старе

НИШ, 22. јануара 2018. (Бета) - Нишавски управни округ и општине са тог подручја најављују потрагу за инвеститором који би у том делу земље изградио производни погон, а у коме би искључиво радили људи старији од 50 година, пошто је проблем њиховог запошљавања најизраженији, договорено је на данашњем конститутивном састанку Савета Нишавског управног округа у чији састав су ушли председници општина и града Ниша.

Начелница Нишавског управног одбора Драгана Сотировски казала је да су општине Пантелеј и Гаџин Хан понудиле олакшице инвеститору који би изградио погон за запошљавање старијих особа.

Она је истакла да су представници општина на конститутивном састанку показали изузетну жељу да сарађују око решавања бројних питања, а да су као основни проблем истакли мањак средстава за спровођење пројеката који се финансирају из претприступних фондова Европске уније.

"Данас је одобрен други позив за финансирање пројеката прекограничне сарадње са Бугарском и то са 18,4 милиона евра расположивих средстава. Право да се пријави на тај позив има шест округа у Бугарској и општине са подручја седам округа у Србији, медју којима је и Нишавски", нагласила је Сотировски.

Она је казала да је непријатно изненађена тиме што је буџет града за 2018. годину усвојен, а да сарадња није постојала, и да градске општине нису упозориле да немају пара за финансирање пројеката из ИПА фондова.

Сотировски је додала да се нада да ће тај проблем бити решен и подсетила да учешће локалних самоуправа у пројектима који се финансирају из ИПА фондова сада износи 15 процената.

Она је изјавила да је на конститутивној седници Савета решен и први проблем а то је проблем паркирања возила инспекцијских служби.

"Свих ових година 'Паркинг сервис' је инспекторима који паркирају возило док су у теренским контролама или писао казну или односио возило. Уколико Паркинг сервис не дозволи паркирање возила инспекције, биће измењена одлука о паркирању да би тај проблем био решен", рекла је Соторовски.

Она је казала да ће се потрудити да у Ниш дођу пре свих министри грађевинарства, пољопривреде и здравља, како би им се локалне самоуправе директно обратиле за помоћ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa