Инфо

13. октобар 2019.13. окт 2019.
Зеленовић: Власт држи као таоце 230.000 људи које је запослила на одређено време

Зеленовић: Власт држи као таоце 230.000 људи које је запослила на одређено време

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је данас да власт држи као таоце и третира као модерно робље 230.000 људи које је запослила на одређено време у државним службама.

Он је то рекао током посете Кикинди у оквиру кампање за бојкот избора.

"Како можемо имати било какве изборе када 230.000 породица живе као понижени и уцењени поданици режима, са нескривеним страхом за егзистенцију? Ти људи сваких шест месеци ишчекују пресуду партијских комесара Српске напредне странке да ли ће им уговори о раду бити продужени на још шест месеци", рекао је Зеленовић, наводи се у саопштењу Заједно за Србију.

Он је оценио да снимци, који се свакодневно појављују на друштвеним мрежама и у ретким слободним медијима о положају запослених у потпуно политизованом јавном сектору, запрепашћују.

"Под претњом отказима и распоредјивањем на слабије плаћена радна места, људи се масовно приморавају да живе у модерним логорима на точковима и скуповима оградјеним невидљивом, али свеприсутном, бодљикавом жицом. Замислите како се осећају људи које против њихове воље угурају у аутобус плаћен државним новцем и возе их по политичким скуповима по Србији, желели они то или не", рекао је Зеленовић.

Он је поручио да слобода нема цену, те да ће људи моћи поново да слободно мисле када Вучић оде са власти.

"Моћи ћете да гласате за кога ви хоћете. Нећете морати да пишете наручене коментаре, нити да идете на било чије митинге и скупове подршке ако то не желите. То није достојно слободних људи у 21. веку", рекао је Зеленовић.

Најновији број

14. јануар 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa