Инфо

14. октобар 2019.14. окт 2019.
ЕУ ПРО представља позив за доделу бесповратних средстава предузетницима, микро и малим предузећима у Шапцу 15. октобра

ЕУ ПРО представља позив за доделу бесповратних средстава предузетницима, микро и малим предузећима у Шапцу 15. октобра

Информативна сесија о другом јавном позиву развојног програма ЕУ ПРО за доделу бесповратних средстава предузетницима и предузетницама и микро и малим предузећима биће одржана у уторак 15. октобра 2019. године у 10:30 часова у Шапцу у хотелу Слобода (Трг шабачких жртава бб). Европска унија (ЕУ) је за овај јавни позив определила укупно 2,5 милиона евра како би допринела повећању конкурентности локалне привреде у регионима Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије.

Позив је отворен до 10. новембра 2019. године, а право учешћа имају предузетници и предузетнице, микро и мала предузећа која се баве производњом и која су регистрована у периоду од 2014-2018. године у 99 градова и општина[1] укључених у програм ЕУ ПРО. Опредељена средства намењена су за набавку опреме и увођење услуга са циљем да се унапреди производња и тржишни потенцијал привредних субјеката и допринесе повећању запослености.

Предузећа могу да конкуришу за бесповратна средства у висини од 10.000 до 30.000 евра, док је за брзорастућа и извозно оријентисана предузећа и предузетнике максималан износ подршке 70.000 евра. Такође, корисници/це средстава треба да обезбеде финансијско учешће у пројекту у висини од 20 одсто, односно 30 одсто ако аплицирају за средства већа од 30.000 евра.

Више информација о самом позиву, критеријумима за избор корисника, начину конкурисања као и документација за пријављивање доступне су на интернет страници ЕУ ПРОа: Други јавни позив за подношење предлога пројеката за набавку опреме и увођење услуга за предузетнике, микро и мала предузећа, где заинтересовани предузетници/це могу да се пријаве за учешће на инфо-сесијама.

Активности ЕУ ПРО-а, програма који доприноси равномернијем друштвено-економском развоју Србије, Европска унија подржава са укупно 25 милиона евра. Програм има за циљ да допринесе повећању конкурентности микро и малих предузећа, побољшању пословног окружења и унапређењу социјалне кохезије у 99 јединица локалне самоуправе, у два региона: Региону Шумадије и западне Србије и Региону јужне и источне Србије. Активности на терену спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa