Инфо

14. октобар 2019.14. окт 2019.
Родитељски страхови у Библиотеци шабачкој

Родитељски страхови у Библиотеци шабачкој

У среду, 16. октобра 2019. године, у 19 часова у Дворани „Винавер“ у Анексу биће одржано предавање „Формуле васпитања: Родитељски страхови и шта са њима?“.

Одговоре на питања која се тичу васпитања деце и младих, а која највише интересују родитеље, даће психолог Катарина Јовановић, која већ годинама успешно сарађује са Библиотеком шабачком.

Захваљујући дугогодишњем искуству и ослањајући се на примере из праксе, Катарина Јовановић ће говорити о страху као примарној емоцији која настаје услед опажања или очекивања стварне или замишљене опасности или озбиљне претње. То је урођена реакција на ситуацију која угрожава наше вредности: здравље, физички интегритет, децу, сигурност... Осећање страха произилази из неизвесности - незнање и неодређеност нас јако плаше.

Родитељство је вероватно најважније улагање у будућност, а будућност је неизвесна и зато оправдано све плаши. Тешко је доносити родитељске одлуке и увек се поставља питање да ли су оне правилне - да смо уверени да јесу, не би било страха. Родитељска машта ради прековремено. Траже се гаранције које у родитељском „послу“ не постоје. Зато родитељ постаје експерт у ишчекивању зла! Лек за родитељски страх не постоји, али родитељска знања и вештине могу да га ублаже. Ово предавање може да допринесе да се родитељи „расплаше“ заједно!

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa