Инфо

12. новембар 2019.12. нов 2019.
Бета

Бета

НУНС: Вацић мора пред суд

Независно удружење новинара Србије (НУНС) позвало је данас надлежне органе да реагују и покрену кривични поступак против лидера Српске деснице Мише Вацића, јер је још једном јавно позвао на "убиства, прогон и линч политичких неистомишљеника и новинара".

"Без обзира што владајућа Српска напредна странка подржава јавно деловање Вацића и његове организације Српска десница и без обзира што је очигледно да екстремисти и хулигани имају подршку неких државних структура, обавеза је полиције и тужилаштва да предузму мере и спрече даље ширење говора мржње и позивања на насиље", навео је НУНС.

То новинарско удружење је подсетило да је са трибине у Шапцу Вацић упутио претње градоначелнику тог града Небојши Зеленовићу и његовим сарадницима и да им је поручио да ће их "подавити у Дрини" а да је поједине невладине медије назвао издајничким и означио их као непријатеље државе.

"НУНС изражава забринутост због све напетије ситуације у друштву, коју у највећој мери стварају власт и њени епигони, оличени у хулиганима попут Мише Вацића. У таквој атмосфери, политички неистомишљеници режима и новинари који професионално и независно раде свој посао, постају мете екстремиста и ратних хушкача", додаје НУНС.

Извор: Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa