Инфо

19. новембар 2019.19. нов 2019.
Уочи непосредног изјашњавања грађана

Уочи непосредног изјашњавања грађана

Представници градске управе на челу са градоначелником Шапца Небојшом Зеленовићем посетили су Табановић, Штитар и Слепчевић уочи новог непосредног изјашњавања мештана о начину на који ће се искористити средства од повраћаја пореза на имовину.

У Табановићу се приводе крају радови на изградњи цркве. За ову годину су предвиђена средства у износу од 2,3 милиона динара. Предлог мештана Табановића је да се милион динара искористи за завршетак Цркве, исто толико и за изградњу једне трафо станице, а остатак за спортско-културне активности.

Када је реч о Штитару порез на имовину је платило 94 одсто грађана. Месна заједница предлаже да се део средстава искористи за Дом културе,да се уради 200 метара у још једној улици у Штитару, као и 500 метара тротоара. Предлогом је предвиђено да се 350.000 динара издвоји за друштвене активности, али и изградња мултифункционалног спортског терена за кошарку, одбојку и тенис.


Група грађана из Слепчевића је предложила да се средства о повраћаја пореза на имовину искористе за пресвлачење асфалта у дужини од једног километра, помоћ фудбалском клубу, одржавање сеоског гробља, чишћење сеоске депоније, одржавање сеоских путева, а на пролеће планирамо радове на изградњи тротоара у дужини од 500 метара.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је нагласио да се једино у Шапцу, од целе Србије, грађани питају како ће да потроше свој новац.

- Позивам све наше суграђане да изађу 8. децембра и да на референдумима у својим Месним заједницама гласају за оне ствари које су њима важне. Тако ћемо чути шта је права народна воља како бисмо могли да наставимо да даље развијамо наш град. Ово је добар начин да можемо да покажемо да ствари у Србији могу да изгледају другачије, да не мора ништа да падне са неба. Можемо сами да се питамо и да сами одлучујемо, а не да нам било ко и било шта поклања.

Непосредна изјашњавања грађана о пројектима су заказана за 8. децембар.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa