Инфо

4. децембар 2019.4. дец 2019.
Читаоци бирају, гласајте!!!

Читаоци бирају, гласајте!!!

Поштовани читаоци иза нас је још једна спортски успешна година за наш град и наш округ, а пред нама још један тежак избор најбољих међу најбољима у спорту Подриња. Најдуговечнији избор најбољих спортских представника у Србији, доживеће овог децембра своје 62. издање, а као и у претходне три године и ове, посебан избор имају наши драги, цењени читаоци. Од сутрашњег броја, 5. децембра, као и у наредна два издања, 12. и 19. децембра, у нашем листу биће купон у којем сви заинтересовани, већ традиционално, могу гласати у три категорије: НАЈБОЉА СПОРТИСТКИЊА, НАЈБОЉИ СПОРТИСТА и НАЈБОЉИ СПОРТСКИ КОЛЕКТИВ. На купону су кандидати, као и упутство за гласање.

У категорији најбоље спортисткиње, пред Вама су три алтернативе:

АЛЕКСАНДРА КРСТИЋ , млади бек Медицинара, стандардна првотимка, која је осим значајног доприноса резултатима шабачког клуба, проглашена и најбољом рукометашицом Европског кадетског првенства одржаног у Грузији, где је репрезентација Србије освојила друго место.
МИЛИЦА ОМЕРОВИЋ, каратисткиња клуба „Каишин“ и репрезентативка Србије у фудокан каратеу, светски и европски шампион, недодирљива на врху националног нивоа, а ове године је са Светског шампионата донела једно сребро и једну бронзу.
ГОРДАНА ПЕШИЋ, дуго година водећи стрелац у категорији стрелаца међу особама са инвалидитетом. Чланица Стрељачке дружине „Раднички“, ове године је поново била у врху домаћег стрељаштва и дала важан допринос одржању свог клуба у врху на екипном нивоу.

Међу спортистима, нудимо четири опције:

АЛЕКСАНДАР ЕРАКОВИЋ, ватерполиста „Шапца“, освајач дупле круне у претходној сезони. Био је део клуба већи део периода у коме тим није имао свој дом, а у међувремену стасао до улоге репрезентативца. Добио је и искористио своју шансу, памте се голови у одлучујућој утакмици финала плеј офа када је шокирао све, тако и одбрану Црвене Звезде. Осим приступом раду и залагањем, иако млад још, остаје и пример понашања ван базена.
ТОДОР ЈАНДРИЋ, голман „Металопластике“. У Шабац је дошао као вишак у „Војводини“, а онда указану прилику искористио на најбољи начин. Многима непознат голман у Шапцу је стасао до сениорског репрезентативца, капитена јуниорске репрезентације и петог голмана СЕХА лиге!
ИВАН КАРАЈЛОВИЋ, теквондиста „Летњиковца“, репрезентативац Србије и водећи борац своје категорије, до 80 кг, олимпијске категорије и чувар наде да ћемо, после Лондона и у Токију имати свог представника у теквондоу на Играма. Узданица је репрезентације, а само ове сезоне је освојио пет медаља на турнирима Г1 категорије, најјаче у овом спорту, доминира Балканом и редовно наступа на Светским и Европским првенствима.
МИТАР ПАЛИКУЋА, феноменални шабачки стонотенисер. Редован на нашој листи, јер је редован на победничким постољима светског и европског нивоа. Као репрезентативац Србије, носила параолимпијске бронзе, ове године је донео ново сребрно одличја са Евроспког првенства у Данској. О титулама у Србији нема потребе говорити.

Најмање је потребно говорити о спортским колективима:

ВК „ШАБАЦ“, шампиони Србије, освајачи Купа 2018. године, већ годинама тим који иде ка врху, тај врх је досегао овог лета, више него заслужено.
КК „ЗОРКА“, један од најстаријих и дуго година међу водећим клубовима Србије, претходног лета је други пут узастопно освојио титулу екипног шампиона Србије. Имаће представнике у стручном штабу репрезентације на Играма у Јапану, а Миленко Зорић још има прилику да се квалификује на највеће спортско такмичење.
РК „МЕТАЛОПЛАСТИКА“, освајањем другог места у домаћем првенству понвила највећи успех од распада СФР Југославије, после седам година обезбедила повратак у СЕХА лигу, где је једна од најпријанијих изненађења. Чак три играча су игрлала за се+ниорску репрезентацију, чиме је на врху листе домаћих клубова.
ТК „ШАБАЦ“, један од три клуба из нашег града, који важи за једну од српских престоница теквондоа. Истиче се у раду са младима, а ове године, њихови такмичари су освојили светско кадетско сребро, односно бронзе на Европском кадетском првенству.

При одабиру имена за купон поштовано је интерно правило да на листи, у појединачном делу, не могу бити представници истог колектива.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa