Инфо

6. децембар 2019.6. дец 2019.
Сугерисао, није забранио

Сугерисао, није забранио

СВЕШТЕНИК ИЗ НАКУЧАНА ДЕМАНТОВАО ДА ЈЕ ЗАБРАНИО СНИМАТЕЉИМА ТВ ШАБАЦ И АС ДА СНИМАЈУ ПАРОХИЈСКИ ДОМ

Новинари му нарушили духовни мир

Свештеник из Накучана Бранко Илић демантовао је у изјави за Телевизију Коперникус Запад да је забранио екипама Телевизија Шабац и Ас да снимају парохијски дом у црквеном дворишту и поред снимка на којем се јасно види да им није дозволио да раде свој посао.

У изјави за телевизију која чак није ни била на том догађају, што је тек апсурд по себи, свештеник Илић је рекао да је представнике градске управе и мештане Накучана, Синишевића и Бојића позвао, у духу православља, на кафу у парохијски дом.

- Ненајављеним медијима и без благослова који су дошли да сниме парохијски дом и порту цркве је било сугерисано да то не чине, јер тако нарушавају доховни мир свештеника, његове породице и свих парохијана ове парохије. Они су позвани да дођу у парохијски дом на кафу, јер смо ми добри домаћини свима, само смо им сугерисали да то учине без присуства медија, новинара и тако даље – изјавио је свештеник Илић у камеру Телевизије Коперникус Запад.
Екипа Гласа Подриња је била тог дана на терену у Накучанима, за разлику од ТВ Коперникус Запад. Сниматељи телевизија Шабац и Ас су хтели да сниме парохијски дом, као симбол јединства мештана три села и који је изграђен њиховим заједничким средствима. Када су снимали парохијски дом, представници градске управе и тих села били су вам црквених објеката. Снимак парохијског дома им је био потребан као покривали за тв прилог, на исти начин на који је то урадила и екипа ТВ Коперникус Запад. Свештеник Илић је изашао из Парохијског дома и забранио снимање, а не сугерисао, што се и види на снимку ТВ Шабац.

Ако су новинарске екипе тог дана нарушиле духовни мир свештеника и његове породице, ми се у духу православља најискреније извињавамо и спремни смо да на својој души носимо тај грех, али нам ипак није јасно како смо то нарушили духовни мир свих парохијана из Накушана, Синошевића и Бојића.

Уосталом шта је спорно да сниматељи градоначелника Шапца у том парохијском дому. Колико нас сећање служи, дозвољавао је свештеник Илић снимање црквене порте и парохијског дома, чак је и давао изјаве за телевизије чијим је екипама „сугерисао“ да не снимају објекте. Тада је уследила критика из СНС о чему би, да је свештеник поштен и частан, такође причао за ТВ Коперникус Запад.

Изјава страначком гласилу
Најбољи доказ да је истинита прича о повезаности свештеника Илића и Српске напредне странке је тај да је он демантовао извештај дела шабачких новинара тако што је изјаву дао телевизији која је под контролом СНС и која на том догађају није ни била, пошто га је организовала градска управа. Свештеник Илић није, што је нормално, послао деманти нашој редакцији или позвао ТВ екипе са Шапца и Аса, већ страначком гласилу СНС које није ни објавило да је до ове непријатности дошло.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa