Инфо

24. јануар 2020.24. јан 2020.
Иницијатива Село-град: Српски сељак више није у стању да преживи неправду

Иницијатива Село-град: Српски сељак више није у стању да преживи неправду

Иницијатива Село-град жели да укаже на неправду при расподели средстава из Буџета Републике Србије за задругарства и за пројекте на територији читаве Репулике Србије.

Наиме, млада сточарска задруга из Бадовинаца, из програма Владе Републике Србије, коју већ четврту годину спроводи кабинет министра Милана Кркобабића добила је 7,5 милиона динара, неповратних средстава за опремање савременог објекта за тов свиња. Сматрамо да се тај новац могао определити и на мање сточарске задруге широм Мачве, а не на сточарску задругу која већ има 15.000 товних грла и која обрађује ратарске културе за исхрану стоке, има преко 50 коопераната из три околна села а сво месо пласира оближњим кланицама .

Сведоци смо да се средства селективно опредељују , очигледно по политичкој линији. Постоје домаћинства и задруге којима је новац неопходан да опстану а не да се неправедно додељује новац онима који већ добро послују и зарађују. Ове године у буџету Републике Србије планирано је нових 580 милиона динара намењених задругарству и пројектима на територији читаве Србије. Право на субвенције и бесповратна средства заслужују све задруге равноправно. Да ли ће се намењен новац исправно расподелити?

Српски сељак више није у стању да преживи неправду

Наводи се у саопштењу Иницијативе Село-град.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa