Инфо

19. фебруар 2020.19. феб 2020.
Промовисана књига Оливере Ћирковић ЈА, ПИНК ПАНТЕР у Гласу Цркве у Шапцу

Промовисана књига Оливере Ћирковић ЈА, ПИНК ПАНТЕР у Гласу Цркве у Шапцу

У препуној сали Гласа Цркве у Шапцу, синоћ је одржана промоција књиге ЈА, ПИНК ПАНТЕР Оливере Ћирковић.

Оливера Ћирковић, бивша успешна кошаркашица и репрезентативка Југославије у животном посрнућу на путевима порока и криминала, завршила је у најчуванијем грчком затвору из кога је успела да побегне, једина у историји најчуванијег "мртвог дома".

- Није случајно да промовишемо ову књигу у Недељи блудног сина, а та јеванђеоска прича биографија је сваког човека. Покајање је велика тајна која претходи свим светим тајнама. Онај ко сиђе у самог себе, сретне се са собом и пронађе себе у себи, већи је од анђела. Ова књига је драма једног живота од доњег пакла до узлета у живот Цркве Христове, чија се врата никада не затварају. Вечерас сведочимо потресној и горкој исповести као у раној цркви апостолског благодатног периода када је практикована јавна исповест, истакао је протођакон др Љубомир Ранковић.

Модератор и водитељ трибине била је популарна ТВ водитељка Марина Рајевић Савић, ауторка емисије ДОК АНЂЕЛИ СПАВАЈУ. Беседио је архимандрит Стефан Реметски, духовник који је крстио ауторку.
- Ова сестра у себи подиже храм покајања. Све њене слабости су људске, а човек који се бори не може пропасти. Волимо је због храбрости, издржљивости, мајчинског достојанства и желимо да напредује из врлине у врлину све до мере раста Христовог.

Ауторка је изразила захвалност због прилике да прича о покајању, нагласивши да су је до сада п(р)озивали скандализма жељни злонамерни људи са намером да је прикажу "гору него што јесте".
- Нисам ни могла да причам глувима. Када сам се пробудила за Бога, разочарао ме је спољни свет. А покајање је дуг процес, промена и победа себе, мана којих много имам. Захвална сам Богу кадa ми иде добро, а за све лоше што ми се догодило у животу одговорна сам само ја, рекла је ауторка.

Књиге Оливере Ћирковић изазвале су контроверзне реакције у српској јавности, али никога нису оставиле равнодушним. "Који је међу вама без греха нека први баци камен".

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa