Инфо

22. фебруар 2020.22. феб 2020.
У Шапцу утростручен број ноћења 2019. године

У Шапцу утростручен број ноћења 2019. године

Шабац је у 2019. години забележио 66.000 ноћења, што је три пута више него пре четири године када је тај град почео да знатно улаже у туризам, истакао је члан Градског већа Шапца, Божидар Катић.

"Такодје смо утростручили приходе од боравишне таксе, а приходи од продаје сувенира су четири пута већи, успели смо да постанемо озбиљно туристичко место", рекао је данас Катић представљајући Шабац на Медјународном сајму туризма у Београду.

По његовим речима, Шабац има шта да покаже и место је где туристи врло радо долазе.

Директор Туристичке организације Шапца, Срдјан Митрашиновић, навео је да основу туристичке понуде града чине "три драгуља природе": реке Сава и Дрина, и планина Цер, затим богато културно-историјско наследје, и оно по чему је Шабац најпрепознатљивији: манифестације којих је у протеклој години било више од 40.

"Оно што је сигурно бренд града Шабце је чувени Шабачки вашар који посети више стотина хиљада људи, поред тога ту је и Чивијада позната по хумору и сатири, као и Церски марш, највећа родиољубива манифестација посвећена нашим славним прецима, поменуо бих и Шабачки карневал и Руже Липолиста", казао је Митрашиновић.

Он је од локалитета издвојио планину Цер и Тројанов град, а у граду Тврдјаву, Господар Јевремову улица која је проглашена за једну од најлепших у Србији, Владичански двор, градску цркву, Музеј.

"Све што је значајно за нашу туристичку понуду и све информације о туристичкој понуди можете добити на нашем штанду на Сајму туризма", рекао је Митрашиновић.
Beta

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa