Инфо

24. фебруар 2020.24. феб 2020.
Стефановић: На имовину без доказаног порекла порез од 75 одсто

Стефановић: На имовину без доказаног порекла порез од 75 одсто

(Бета) - Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да ће се Закон о утврђивању порекла имовине и посебном порезу бавити имовином за коју не може да се докаже да је стечена на законит начин.
Министар је посланицима у Скупштини Србије рекао да иако постоји и стари закон који омогућава испитивање порекла имовине, Министарство правде и Министарство финансија прибегли су изради новог закона како би се успоставио ефикаснији механизам.


Он је појаснио да ће се код пореских обвезника где се види да је за три године узастопно стечена имовина већа од 150 хиљада евра, они морати да докажу да су имовину стекли у складу са законом.

Стефановић је рекао да ће за имовину за коју нема доказа како је стечена бити одређена пореска стопа од 75 одсто, и одговорио је на питања постављана у јавности да порез неће бити 100 одсто да не би личило на конфискацију, али да порез неће бити ни нижи јер би то изгледало као легализација криминала.

Министар је рекао да држава успоставља чврст антикорупцијски механизам и да ће сваки грађанин моћи да дође под удар провере имовине.

Посланици су одлучили да се у обједињеној расправи разматрају и предлози измена Закона о парничном поступку и Закона о облигационим односима, као и потврђивање Меморандума о сарадњи у борби против корупције у југоисточној Европи.

Као другу обједињену тачку дневног реда посланици ће разматрати 29 закона, док ће у трећој тачки објединити расправу о Закону о утврђивању чињеница о статусу новорођене деце за коју се сумња да су нестала из породилишта у Србији и потврђивање Конвенције о међународном остваривању издржавања деце и других чланова породице.


Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa