Инфо

25. фебруар 2020.25. феб 2020.
Савска авенија у новом руху

Савска авенија у новом руху

Градилиште на Савској авенији је ових дана активно, а лепо време иде на руку грађевинцима. Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и координаторка за урбани развој Шапца, Ксенија Лукић посетили су данас ово градилиште, и најавили радове који су планирани за наредни период.

-Радови се тренутно се изводе крај пруге, а убрзо ће почети радови у улици Краља Александра, деоница од раскрснице са улицом Јанка Веселиновића неких 110 метара, до пружног прелаза.
Ова улица уједно представља почетак улаза на Савску авенију. Обликована је као зелен улаз, а добиће два нова дрвореда. Планирано је да се прошире пешачке стазе и реконструишу бeхатоном. Такође, и коловоз ће добити свој бехатон да би се успорио саобраћај и нагласио улаз у парковски простор – рекла је координаторка Ксенија Лукић.
У плану је уређење простора преко пута старе касарне који је тренутно нефункционалан. Део те површине ће бити везан за Савску авенију са зеленим површинама и дрворедом. Други део ће бити претворен у дужи каналски систем. Језеро које ће се пројектовати и правити je планирано у северном делу на деоници између зелезничког моста и Кочиног канала.

-Излазимо на реку Саву фантастичним пројектом Сава парка који има 300 хектара простора за уживање и добро дружење. Повезујемо центар града и реку Саву од које смо давно побегли, јер нисмо могли да се обрачунамо са свим изазовима који су постојали. Ми смо од „Financial Times“ добили награду за град који најбоље сарађује са пословним светом. Један од десет најбољих места у Европи, малих градова, за улагање и инвестирање. Кроз овај пројекат показујемо да је могуће све те изазове савладати и уредити живот на нормалан начин. Убрзо следи копање каналске мреже, изградња језера, уређење водотокова унутар ње и наравно спортско - рекреативни садржај. У овом тренутну се завршава пројекат који је везан за оба канала и језеро. Ове године очекујем изградњу првог канала, а у наредној другог – рекао је градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић.

Изградња Савске авеније биће завршена до краја марта.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa