Инфо

25. фебруар 2020.25. феб 2020.
У суботу ће бити обележен Међународни дан ретких болести

У суботу ће бити обележен Међународни дан ретких болести

Последњи дан фебруара обележава као „Међународни дан ретких болести“, како би се јавност и релевантне државне структуре подсетиле да међу нама живе особе са ретким болестима, које се свакодневно суочавају са многим изазовима.

Под ретком болешћу се подразумева свака болест која се јавља код највише 1 од 2.000 особа. Према процени Норбса, Националне организације за ретке болести Србије, у Србији око 500.000 грађана живи са неком ретком болешћу.

На Тргу шабачких жртава, у суботу, 29. фебруара, од 12 до 14 часова, Удружење ДА БУДЕМО СВИ ЈЕДНАКИ обележиће Међународни дан ретких болести дечјим радионицама.

- Као мајка детета са ретким обољењем, сматрам да је важно обележити овај дан да би се подигла свест људи да постоји неко ко је другачији и да друштво не би требало да их одбаци. Људи треба да буду свесни да ми родитељи са децом са посебним потребама имамо мало другачији свет, који би требало разумети, не у потпуности, али довољно да наша деца буду прихваћена као и сва друга. Позивамо вас, уколико сте у могућности да дођете са децом, да вашим присуством подржите обележавање овог дана, да покажемо, као хумани људи, да деца која су другачија нису невидљива, каже Мина Мијаиловић, подпредседник Удружења.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa