Инфо

24. март 2020.24. мар 2020.
Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Више од једне трећине светског становништва у карантину

Више од 2,6 милијарди људи у свету позвано је да не излази из својих домова у борби против пандемије корона вируса, пренела је данас агенције Франс прес и додала да је то трећина светске популације пошто у свету има 7,8 милијарди људи.

Већина земаља је увела обавезни карантин, тако да је око 2,24 милијарди људи у изолацији у 42 земље. Медју тим земљама се налазе Италија, Шпанија, Француска, Велика Британија, али и Колумбија, Аргентина, америчка савезна држава Калифорнија, Непал и Мадагаскар.

Индија и Нови Зеланд су се данас прикључиле том списку, а Јужна Африка ће од четвртка. У свим тим земљама ипак је могуће изаћи из куће - на посао, у куповину или код лекара.

Најмање пет земаља, што је око 226 милиона људи, од којих Иран, Немачка и Канада, позвало је своје становништво да ограничи кретања али није уведен карантин.

Око 15 земља (189 милиона људи) увело је полицијски час, односно забрану кретања увече и током ноћи. Такве мере су на снази у Саудијској Арабији, Обали Слоноваче, Чилеу и у Србији, а од сутра и у Египту.

Неке земље су ставиле велике градове у карантин, што је случај за Бугарску, Казахстан и Азербејџан.
Извор: Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa