Инфо

Берза

  • aero 919 ▼ -0,33%
  • dnos 3.006 ▼ -14,11%
  • enhl 530 ▼ -3,64%
  • impl 3.800 ▲ 0,03%
  • infm 1.010 ▲ 1,00%
  • kmbn 2.249 ▼ -0,04%
  • mtlc 1.850 ▲ 1,59%
  • niis 600 ⚫ 0,00%
  • stotn 130 ▼ -2,26%
(6. април 2020.)

Ђорђевић: Инспекција рада редовно ради и током ванредног стања

Ђорђевић: Инспекција рада редовно ради и током ванредног стања
(Бета) - Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Зоран Ђорђевић оценио је да у наредним данима неће доћи до знатног повећања броја незапослених на тржишту рада.

"Имајући у виду мере које је Влада представила за помоћ привредницима, а у циљу очувања радних места, мислим да до таквог сценарија неће доћи", рекао је Ђорђевић за данашње издање Вечерних новости.

Ђорђевић је рекао и да је Национална служба за запошљавање омогућила да сви остваре своја права у складу са Законом о запошљавању и осигурању за случај незапослености.

"Напомињем да и даље спроводимо мере активне политике запошљавања и пружамо подршку, како тражиоцима запослења, тако и послодавцима. Такође, сви јавни позиви су и даље актуелни и обезбеђена је могућност подношења захтева за учешће у њима, али сада само електронским путем", рекао је Ђорђевић.

Како лист наводи, четврту недељу ванредног стања Србија је дочекала са нешто више од 2.000 отпуштених радника, односно, толико људи се пријавило Националној служби за запошљавање.

Ђорђевић је рекао да без обзира на ванредно стање, запослени који сматрају да им је повређено право из радног односа по основу рада могу да се обрате Инспекторату за рад који ће у складу са својим надлежностима и овлашћењима предузети одговарајуће мере.

"Инспекцији се могу обратити путем мејлова инспекција@минрзс.гов.рс или контрола@минрзс.гов.рс или на број телефона 0800 300 307 који је бесплатан", рекао је Ђорђевић.

Он је навео да ће се пензије исплаћивати све време трајања ванредног стања на исти начин као и у редовним околностима.

"Једина промена односи се на динамику њихове исплате за пензионере из категорије запослених који ће их, у складу са одлуком Владе, почев од мартовске, примати у целости за претходни месец", рекао је Ђорђевић.

Најновији број

4. јун 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa