Инфо

5. мај 2020.5. мај 2020.
"Кортен арт" пример који треба следити

"Кортен арт" пример који треба следити

Шабачка компанија "Кортен арт" недавно је донирала шабачкој ковид амбуланти дезинфекциони тунел, а управо вај производ, изузетно важан у периоду епидемије, али чији значај за здравље ће бити једнако велики и после епидемије постаје полако бренд младе шабачке компаније.

До сада су произвели 11 тунела, шест је намњено за донације, један је у Шапцу, а преосталих пет је донација у сарадњи са Фондом за иновациону делатност и они ће бити дистрибуирани на најкритичнија места у Србији по препоруци Фонда.

-Све мере превенције смо почели да поштујемо и пре него што су званично објављене као обавезне. Најпре смо имали жељу да обезбедимо дезинфекцију и заштиту наших запослених, али смо онда добили идеју да направимо производ који може помоћи свима у заштити од инфекција попут корона вируса. Трудимо се да будемо креативни и предузимљиви, видели смо шта нам је неопходно за то и убрзо смо почели производњу. Поносан сам на све запослене, они су стуб ове компаније, то су вредни, способни људи који се лако прилагоде и реализација сваке идеје уз њих је знатно лакша. Све реакције на наш производ су позитивне, али настављамо да усавршавамо како би свака нова серија била још боља. Имамо све неопходне сертификате, планирамо да у наредном периоду отпочнемо извоз на европско тржиште, као и у Србији, тако и у другим земљама има интересаната. Циљ нам је да напредујемо у сваком погледу и да будемо препознати по квалитету - рекао је сувласник и један од директора комапније "Кортен арт" Бојан Лолић.

Током периода епидемије и мера које су, услед ње усвојене, "Кортен арт" није имао прекида у производњи, чак је и продужавао радно време.

Фирму су покренули млади и стручни људи, машински инжењери, креативни момци, одговорни који желе да стварају, умеју, спремни на учење и понос града је да постоји у Шапцу. Њихов приступ и резултати су прави пут који треба да охрабри и друге који размишљају о започињању сопственог бизниса, истакао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић приликом данашње посете "Кортен арту".

-Постоје непуне три године, започели су са једним годишњим обртом, а сваке наредне године он је већи. Млади људи који улажу, не само новац, већ знање, време, нова радна места, желе да ускоро отворе могућност и за нове раднике. У току епидемије, када је пословање многих компаније трпело, они су запослили још два радника. Све што могу је да честитам и да им пожелим још више успеха у наредним годинама. Импресиониран сам пожртвовањем , отвореношћу и спремношћу да реагују брзо у новонасталој ситуацији, прилагоде се тржишту и да увек нађу тамо своје место. На наредном Привредном савету изнећу понуду за све фирме у Шапцу, уколико су заинтересоване да дезинфекционе тунеле инсталирају на својим улазима - рекао је Зеленовић.

Он је додао да констатан рад и сви који стварају и у тешким временима, показују на свом примеру да живот не сме да стане. Предузимљивост и солидарност, солидарност која подразумева поштовање свих препорука о заштити, дезо баријере, маске и рукавице као вид заштите сопственог и здраваља друих.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa