Инфо

22. мај 2020.22. мај 2020.
Мачвански округ имао одличне резулате током пандемије

Мачвански округ имао одличне резулате током пандемије

Трећој седници Савета Мачванског управног округа, која је одржана данас, поред представника локалних самоуправа, присуствовали су и представник Завода за јавно здравље и начелник Полицијске управе Шабац Зоран Јевђенић. Најважнија тема састанка била је анализа активности МУО у време ванредног стања и сарадња са ЗЗЈЗ и ПУ у спровођењу мера Штаба за ванредне ситуације и Владе Републике Србије.

Начелник МУО и Окружног штаба за ванредне ситуације Владан Красавац истакао је да је поносан на сарадњу са ЗЗЈЗ и ПУ. Током ванредног стања седнице Окружног штаба одржаване су у свим локалним самоуправама.

-Комплетно смо анализирали рад и активности Окружног штаба, као и локалних градова и општина, али и сарадњу са нашом кровном здравственом институцијом ЗЗЈ и ПУ Шабац. Сарадња са свим командантима штабова наших градова и општина била је изузетно добра. Уз све мере републичког Штаба, које су спуштене на ниво локалних самоуправа, то је један од главних разлога, зашто смо један од најбоље рангираних управних округа у Републици када је пандемија КОВИД 19 у питању. Имали смо веома мали број оболелих, с обзиром да смо, после Београда имали највећи број људи у самоизолацији и огроман број повратника из иностранства, рекао је Владан Красавац.



Богатић је једина општина на територији МУО која није имала ниједног оболелог од коронавируса. Председник Општине Ненад Бесеровац верује да је томе допринео заједнички рад свих служби и грађана.



-На седницама Окружног штаба за ванредне ситуације донето је више од 70 наредби, одлука, решења, иснтрукција, упутстава и усклађивали смо их са мерама Републичког штаба и прилагођавали нашим условима. Све мере су дале резултате, као и дисциплина наших суграђана. Током трајања ванредног стања полицијски службеници су писали само три кривичне пријаве због кршења мера самоизолације и 28 прекршајних пријава за кршење забране кретања. Уз добар рад свих служби ми смо успели да се одбранимо од заразе, рекао је Ненад Бесеровац.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa