Инфо

23. мај 2020.23. мај 2020.
Изградња канализационе мреже у Мајуру

Изградња канализационе мреже у Мајуру

У току су радови на изградњи канализационе инфраструктуре у улици Табановачки пут у Мајуру. До краја године у блоку ове улице на канализациону мрежу прикључиће се 200 домаћинстава.

Градоначеник Шапца Небојша Зеленовић посетио је данас радове у овој улици и том приликом рекао да град Шабац има највећи проценат водоводне и канализационе мреже у Србији.

-Од 39.000 домаћинстава 29.000 повезано на водоводну мрежу, док је 24.000 прикључено на канализациону. Ми имамо потенцијала за прикључак још 3000 људи на водоводну и 1000 на канализациону мрежу. Циљ нам је да сва околна насеља добију прикључак на канализациону мрежу и тиме постану део система пречишћавања отпадних вода. Ниједан други град у Србији нема овакво постројење. То нам говори о степену развоја нашег града и степену свести његових грађана и томе колико је важна екологија и пречишћавање отпадних вода. Ово је наш град, град свих нас који у њему живимо и радимо. У наредне четири године желим да сви заједно будемо поносни јер Шабац је наш - изјавио је Зеленовић.

Светлана Цвијановић, житељка улице Табановачки пут каже да је ово једна од битнијих инвестиција у овом крају.

-Драго ми је да припадам овој скупини људи која ће припомоћи да сва села на шабачкој територији добију канализацију и воду. У плану је доста инвестиција. Један од највећих је да Мајур буде Шабац- рекла је Цвијановићка.

Према речима директорке ЈКП „Водовод Шабац“ Даниеле Ловрин Гавриловић, све активности су усмерене у скаладу са потребама и жељама грађана са намером да им побољшају квалитет живота.

-Драго ми је да грађани имају поврења у нас. Нисмо изневерили њихова очекивања. Желим да у наредне четири године живимо још боље – изјавила је Ловрин Гавриловић.

Вредност радову у овој улици износи 30 милиона динара.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa