Инфо

29. мај 2020.29. мај 2020.
Градски базен јутрос отворен за грађанство

Градски базен јутрос отворен за грађанство

Градски базен у Шапцу од данас поново ради за грађанство. Термини и цене су остали исти као и пре ванредног стања, само ће ноћни термини бити јефтинији, због тога што сауна још увек не ради. Основне епидемиолошке мере се поштују, а вода у базену је хлорисана, што спречава ширење заразе током пливања.



-Била је веома велика заинтересованост грађана када почињемо да радимо. Телефон Градског базена се "усијао" од позива грађана који су жељено ишчекивали када ће моћи поново да пливају. Прописане мере налажу да на базену не сме бити више од 100 корисника у једном тренутку, обавезну дезинфекцију руку и обуће на уласку и коришћење заштитне маске на билетарници. За сада не користимо сауну због скученог простора. Јутарњи одзив је био велики, дошли су корисници сезонских карата, каже Никола Цар из Ватерполо клуба "Шабац".



Базен је данас посетио и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић који је присуствовао тренингу ватерполиста. Том приликом градоначелник је истакао да је Шабац шампион развоја.



-Ми смо у Шапцу направили базен од 3 милиона евра, а свуда у Србији његова изградња кошта 5 милиона евра. Развој је када имате најјефтиније управљање базеном у Србији које годишње Град Шабац кошта 200.000 евра, а свуда у Србији 500.000 евра. Развој је када у четири године 5.000 деце научи да плива на овом базену, а такође и када постанете шампиони државе у ватерполу. Развој је и то што имамо план да поред овог базена направимо нови отворени олимпијски базен. За то већ имамо план и пројекте. Развој је када то буде најјефтинији, а биће и најлепши отворени базен у Србији. Да будемо поносни, још више развијамо наш град и да живимо још боље, Шабац је наш, поручио је градоначелник.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa