Инфо

25. јун 2020.25. јун 2020.
Одлука вечерас?

Одлука вечерас?

На вечерашњој скупштини Асоцијације рукометних клубова Србије (АРКУС), где ће присуствовати челни људи Рукометног савеза Србије, требало би да дефинитвно буде решено питање броја чланова Супер А лиге у наредној сезони. Већина клубова Асоцијације је да буде јединствена лига са 14 екипа, док ће кровна организација овог спорта код нас залаже да их буде 16.

Посматрано хронолошки, најпре је РСС одлучио да лига броји 16 клубова, чему се успротивио АРКУС, захтевајући да остане састав од 14 екипа, упућујући захтев Савезу да поново размотри одлуку. Недавно је РСС потврдио првобитну одлуки, те иако је коначна одлука на Савезу, обострана жеља је да се дође до договора. Вечерс ће вероватно бити дужа седница, у покушају приближавања ставова. Савез је понудио и новчану помоћ клубовима због већих трошкова игре у лиги са 16 екипа. Одлуку доноси већина.

Шабачка "Металопластика" заступа став да Супер лигу чини 14 екипа, јер би 16 додатно умањило свакако не баш висок квалитет такмичења, а пре свега брани став, односно одредбу да се правила и промене не могу усвајати неколико месеци пре почетка сезоне, већ најмање годину дана раније.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa