Инфо

1. јул 2020.1. јул 2020.
Синдикати Слога:НБС да спречи пљачку грађана каматама на мораторијум

Синдикати Слога:НБС да спречи пљачку грађана каматама на мораторијум

Удружени синдикати Србије Слога позвали су гувернерку Народне банке Србије Јоргованку Табаковић да одмах интервенише код банака које су увеле мораторијум на кредите током три месеца ванредног стања због пандемије корона вируса и "ресетује их" на договор постигнут са НБС пре почетка мораторијума.

Како је саопштено из Слоге, НБС је тада тврдила да мораторијум неће стварати никакве додатне трошкове за клијенте банака, а тај синдикат додаје како је то централна банка "и презентовала на некаквом примеру на свом сајту који је био примамљив, а што се сада успоставило да је била велика обмана грађана игром бројки у корист банкарског лобија".
Из синдиката Слога кажу да су их њихови чланови обавестили да су поједине банке на рате кредита повећавале, како су рекли "безобразно велику камату", посебно за стамбене кредите.
" Уз непристојну понуду да клијент настави даљу отплату кредита увећаног за камату која је обрачуната за последња три месеца, и да остатак дуга са све каматом измире одједном, пише у саопштењу.
Слога оцењује да то није мораторијум него уцена и "банкарско лешинарење над грађанима Србије", који због, како су истакли, још увек недефинисаних последица пандемије корона вируса по економију и даље стрепе за своја радна места.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa