Инфо

Берза

  • aqua 106 ⚫ 0,00%
  • coka 9.707 ⚫ 0,00%
  • fito 2.500 ▼ -1,96%
  • kmbn 2.450 ▲ 1,58%
  • niis 544 ▼ -0,55%
  • rso16142 110,62 ▲ 0,17%
  • rssds20213 96,90 ⚫ 0,00%
  • rssds20214 95,90 ⚫ 0,00%
  • rssds20225 94,90 ⚫ 0,00%
  • rssds20238 89,90 ⚫ 0,00%
(3. јул 2020.)

Од сутра ванредна ситуација у Шапцу?

Од сутра ванредна ситуација у Шапцу?
Штаб за ванредне ситуације града Шапца донао је на данашњој седници одлуку којом предлажу градоначелнику Шапца Небојши Зеленовићу да прогласи стање Ванредне ситуације у нашем граду.

Према речима градоначелника, Штаб је овакву одлуку донео после драматичног погоршања ситуације у протеклих пет дана са бројем заражених од коронавируса.

- Протеклих дана се са симптомима Ковида 19 јавило око хиљаду грађана Шапца, а имали смо на располагању свега стотињак тестова. Чињеница је да ова ситуација мора под хитно и да се заустави. Да би се то десило потребно је донети неке ванредне мере, а да би се они донеле, неопходно је увести ванредну ситуацију у граду – рекао је Зеленовић.

Према његовим речима ради се о важној одлуци и за њено доношење жели да чује мишљење Скупштине града.

- Потребно је, такође, да Скупштина града дозволи додатна средства да бисмо могли да уђемо спремни финансијски у борбу против коронавируса. Имаћу консултације са председником Скупштине града, а за организовање седнице потребно је 24 сата. Очекујем да са председником Скупштине града врло брзо утврдимо термин одржавања седнице Скупштине града – рекао је Зеленовић.

Мере које ће град Шабац примењивати у борби против ширења коронавируса се не разликују од мера које се примењују у осталим градовима у којима је дошло до ширења епидемије и проглашење ванредне ситуације.

- Ситуација је драматична и ми смо тога свесни. Поступаћемо према мерама кризног штаба Владе Србије. Нећемо да дозволимо да се овде деси новопазарски сценарио. Мере подразумевају ограничење рада објеката, забрана скупова на отвореном и у затвореном, редукција рада свих објеката, обавезно ношење маски, што је више могућа смањена интеракција, и појачана контрола и кажњавање – додао је градоначелник.

Данашњој седници Штаба за ванредну ситуацију нису присуствовали представници Завода за јавно здравље града Шапца.

- Сматрам такво понашање необјашњивим и неприхватљивим. Није Завод ничија приватна прћија, нити ја Штаб за ванредне сутуације доборовљно певачко друштво. Овде се доносе озбиљне и важне одлуке као што смо то радили у свим претходним годинама. Управо је Завод 26. јуна и затражио да се уведу мере. Ово је наш град, и наше су све установе, на крају крајева говоримо о животима грађана и о њиховој безбедности. Обавестићу о овоме Кризни штаб Владе Србије и надлежно Министарство – закључио је Зеленовић.

Др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља, изјавила је да је у Ковид амбуланти у Шапцу јуче прегледано 162 пацијента са симптомима коронавируса, што је највећи број од почетка епидемије.

- Епидемиолошка ситуација се погоршава из дана у дан. Јуче је урађено и 70 тестова чије резултате очекујемо у наредна два дана. Ковид амбуланти у Шапцу је за данас обезбеђено 80 тестова – рекла је директорка Дома здравља.

Најновији број

6. август 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa