Инфо

3. јул 2020.3. јул 2020.
У Шапцу проглашена ванредна ситуација

У Шапцу проглашена ванредна ситуација

На основу члана 38, став 1. и члана 39. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама, члана, 57 став 1. Тачка 13. Статута града Шапца, на предлог градског Штаба за ванредне ситуације број 119-00-25-150/2019-13, градоначелник града Шапца Небојша Зеленовић донео је одлуку о прогласењу ванредне ситуације због елементарне непогоде изазване ширењем епидемије заразне болести Ковид-19 на територији града Шапца. Одлука ступа на снагу на дан доношења, односно данас и биће објављена у „Служебом листу града Шапца“.

- Јутрос ми је, на заседању Штаба за ванредне ситуације града Шапца, дат предлог да као градоначелник, у складу са законом, прогласим ванредну ситуацију на територији града Шапца. С обзиром на драматичну епидемиолошку слику у нашем граду и чињеницу да имамо повећан пораст оболелих и да су сви тестирани позитивни, ово је био једини начин да уђемо у реализацију мера које су препоручене од надлежних служби, каже Зеленовић.


Градоначелник ће вечерас, на седници Штаба за ванредне ситуације предложити мере које ће ступити на снагу сутра од 06 ујутру.

Предложене мере су:
Забрана окупљања у затвореном простору више од 100 људи, забрана окупљања на отвореном простору више од 500 људи. Сва лица која се окупљају у мањем броју, морају држати обавезну дистанцу од 1,5 метар. Сва лица на мањој дистанци, морају обавезно носити маске. Ограничава се рад угоститељских објеката и ноћних клубова од 23 сата до 06 ујутру. Баште угоститељских објеката радиће до 23 сата. У баштама је обавезно држање дистанце 1, 5 метар између свих, а обавезно растојање између столова 2 метра. У свим затвореним просторијама, без изузетака, обавезно је ношење заштитних маски уз поштовање дистанце од 1, 5 метар. Обавезне су маске у јавном превозу било ког типа, градском, приградском и међуградском. Уводи се и мера казне од 5.000 динара за све који не носе заштитне маске.

- Данас је на располагању 80 тестова. Искоришћено је више од 60, што значи да је на располагању остало још 20 тестова до краја дана. Очекујем од свих суграђана да поштују мере које ће Штаб донети на вечерашњој седници и да сви заједно водимо рачуна о нашем и здрављу наших најближих, да штитимо и себе и друге и да солидарно и одговорно савладамо кризу, додаје Зеленовић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa