Инфо

7. јул 2020.7. јул 2020.
Фото: Профимедиа

Фото: Профимедиа

Грађани који у Црну Гору улазе из Србије директно се упућују у карантин

Сви грађани који у Црну Гору улазе из Србије, од данас ће бити упућивани директно у институционални карантин а да би ушлу у земљу морају претходно да се јаве амбасади Црне Горе у Београду.

До сада су црногорски држављани и странци са сталним боравком који улазе из Србије могли да буду у кућној самоизолацији или у карантину.

Држављанима Србије од 15. марта је забрањен улазак у Црну Гору.

Како је објашњено агенцији Бета, црногорски држављани и странци са сталним боравком који из Србије долазе у Црну Гору морају да се јаве амбасади и да добију одобрење да могу да уђу у земљу. Они након тога улазе у такозваним "конвојима" данима које одреди амбасада, на прелазу Добраково добијају решење и биће упућени у карантин.

Како нам је речено, једног дана због ограничених капацитета карантина може ући тачно одређен број особа који добију одобрење амбасаде.

До сада је од процене санитарног инспектора на граници и разговора са њим зависило да ли се иде у карантин или у самоизолацију. На одлуку је утицало то да ли неко има медицинску документацију која потврђује да особа не може у карантин, олакшавајућа околност је била и тест да је негативна на коронавирус.

Према незваничним информацијама до данас се могло у земљу ући без одобрења амбасаде било ког дана и ишло се у самоизолацију, али потврду те информације нисмо могли добити.

У Црну Гору се из Србије може ући без карантина и самоизолације приватнима авионима јер је за њих слободан улазак. Према незваничним информацијама, управо тако многи улазе у земљу а појединци који имају привате авионе их изнајмљују за ту врсту летова.

Влада је одлуку о упућивању директно у институционални карантин донела касно синоћ, због како наводе, погоршања епидемиолошке ситуације у тој земљи.
Бета

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa