Инфо

7. јул 2020.7. јул 2020.
Још 85 позитивних случајева

Још 85 позитивних случајева

У граду Шапцу данас је регистровано 85 нових позитивних случајева. Још увек се чекају резултати за 301 лице које се тестирало у претходна четири дана као и 80 лица која су тестирана и чији налази су послати у Ветеринарски специјалистички институт у Шапцу. До данас, регистровано је 353 позитивна случаја на територији града Шапца.

У Општој болници у Шапцу јуче је било 30 лица у црвеној зони, 20 лица у сивој док је данас 45 лица у црвеној и 22 у сивој док је једно лице превежено за Београд.

Из полицијске управе обавештавају да свих скоро 800 контаката поштују мере самоизолације и надзор над њима врши полицијска управа у Шапцу и Дом здравља путем позива.

-Ми у овом тренутку пратимо поштовање свих мера и разматрамо увођење додатних мера у нашем граду али да бисмо били потпуно сигурни сачекаћемо резултате поподневних тестирања који треба да стигну из Ветеринарског специјалистичког института овде у Шапцу – истиче Небојша Зеленовић.

-Јуче је до сада био највећи број прегледаних лица која су се јавила са симптомима сумњивим на ЦОВИД – 19 инфекцију и тај број износи 176. Тестирано је 80 лица а узорци су послати у ветеринарски специјалистички институт у Шапцу. Капацитет лабораторије је до 90 лица дневно, колико они могу да обраде. Одрађено је 15 брзих серолошких тестова, помоћу којих се орјентишемо да ли се ради о акутној инфекцији коју је пацијент прележао - каже докторка Јасмина Станковић и додаје да је јако битно имати и лица која су била у контакту са пацијентима позитивним на КОВИД – 19.

-Чим сазнамо резултате позитивних пацијената ми ћемо се трудити да што пре добијемо и контакте како би их ставили у изолацију јер је јако важно да контакти буду 14 дана у изолацији као и ЦОВИД – 19 позитивни пацијенти јер само на тај начин можемо зауставити епидемију истиче докторка и апелује на све суграђане да поштују све прописане мере, да не излазе из куће и поштују мере кућне изолације.

-Штаб за ванредне ситуације разматра драстичније мере које треба да доведу до тога да се додатно ограничи радно време различитих објеката, да се забране односно ограниче све прославе, сви догађаји који окупљају већи број људи наводи Небојша Зеленовић и додаје да вирус није слабији и симптоми су исти, а његов улазак међу млађу популацију резултат је различитих ствари које су се десиле у последњим месецима.

Захвалио се свим суграђанима који воде рачуна, носе маске и поштују све мере и савете.
-Захваљујем се свим одговрним суграђанима који, иако су позитивни и имају симптоме, су се одлучили да буду у самоизолацији, коа и представницима Дома здравља који дају свој максимум и падају на нос последњих дана од посла.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa