Инфо

7. јул 2020.7. јул 2020.
Фото: Немања Јовановић/Нова.рс

Фото: Немања Јовановић/Нова.рс

Вучић: Од сутра забрана окупљања, полицијски час од петка

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је од сутра у Београду забрањено свако јавно окупљање, а од петка биће уведен полицијски час забране кретање до понедељка.

Ситуација у Београду је алармантна због коронавируса, а озбиљна у још четири града, рекао је Вучић приликом обраћања јавности у Председништву Србије.

“Од сутра следи забрана сваког окупљања више од 5 људи у затвореном или отвореном простору, од петка до понедељка следи полицијски час”, рекао је председник Србије.

Он је додао да ће бити обезбеђена шетња мајкама са децом, пензионерима и људима са кућним љубимцима.

Говорећи о ситуацији са короном Вучић је рекао да је данас најтежи дан у Србији јер је преминуло 13 особа, да је 110 оболелих на респиратору било у 15 часова, а да је већ 120.

“Скоро 4.000 позитивних или сумљивих на корону је у болницама, болнице су нам пуне”, рекао је он.

Он је додао да Кризни штаб донети тачне мере и да ће полицијски час у Београду вероватно бити од 18. часова у петак до 5 сати у понедељак.

“Лично бих волео да ове мере важе за целу Србију, али да ли ће ме Кризни штаб послушати не знам”, рекао је он, додајући да можда полицијски сат и не буде био уведен ако бројеви оболелих буду бољи у наредна два дана, али чисто сумња.

Вучић је истакао да му је прва брига да заштити грађане, те да све политичке реакције, све шерпе, бес, буду усмерени на њега, а не на лекаре.

Изградићемо две велике ковид болнице

Вучић рекао је да се најтежи талас коронавируса очекује око 1. новембра и да су у складу са тим данас донели одлуку о изградњи две ковид болнице.

“Велика ковид болница биће изграђена на Батајничком друму, између Земуна и Батајнице, биће порушене три зграде и изграђена велика болница”, рекао је Вучић, додајући да ће она примати пацијенте из Мачве и Војводине.

Друга болница, нешто мања, биће изграђена у Крушевцу рекао је он, додајући да ће она примати пацијенте из јужног и централног дела Србије.
Нова.рс

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa