Инфо

15. јул 2020.15. јул 2020.
Вучић:Очекујемо вакцину против корона вируса до краја године, неће бити смањења плата и пензија

Вучић:Очекујемо вакцину против корона вируса до краја године, неће бити смањења плата и пензија

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да постоје разговори са једном земљом која је завршила вакцину против корона вируса и која је већ даје, а не само тестира, угроженом становништву у својој земљи и посебно одабраној популацији, и да очекује да ће Србија пре краја године имати ту вакцину.
Вучић је приликом посете градилишту Института за кардиоваскуларне болести у Београду, "Дедиње2", рекао да ће та вакцина бити "спас за Србију и за нашу економију".
Вучић је рекао да због привредних последица пандемије, у Србији "неће бити лако, али ће бити боље него у свим другим европским земљама".
" Ситуација у Србији није лака, али је лакша него било где у Европи и нека грађани слободно троше свој новац неће им недостајати плате ни пензије и неће каснити ни један дан", казао је Вучић.
Он је рекао да Србија има стопу од 57 одсто јавног дуга у односу на бруто домаћи производ и да та стопа "не скаче".
"Србија ће поднети кризу не лако, али лакше него сви наши суседи, и лакше него већина других у Европи и по стопи раста и по стопи јавног дуга и по стопи запослености односно незапослености и по томе да нећемо смањити плате ни пензије, казао је Вучић и оценио да је финансијски систем Србије стабилан.
Вучић је најавио да ће Институт за кардиоваскуларне болести "Дедиње2" бити завршен до јуна идуће године и да ће то бити "убедљиво најбоља и најмодернија таква болница у региону," са 270 кревета, а планира се да ће имати и место за слетање хелихоптера.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa