Инфо

Берза

  • aqua 106 ⚫ 0,00%
  • coka 9.707 ⚫ 0,00%
  • fito 2.500 ▼ -1,96%
  • kmbn 2.450 ▲ 1,58%
  • niis 544 ▼ -0,55%
  • rso16142 110,62 ▲ 0,17%
  • rssds20213 96,90 ⚫ 0,00%
  • rssds20214 95,90 ⚫ 0,00%
  • rssds20225 94,90 ⚫ 0,00%
  • rssds20238 89,90 ⚫ 0,00%
(15. јул 2020.)

Oтпочели радови на побијању шипова за изградњу новог моста преко реке Саве код Шапца за аутопут и брзу саобраћајницу Рума-Шабац-Лозница

Oтпочели радови на побијању шипова за изградњу новог моста преко реке Саве код Шапца за аутопут и брзу саобраћајницу Рума-Шабац-Лозница
У среду 15.јула 2020.године отпочели су радови на побијању шипова за изградњу новог моста преко реке Саве код Шапца за аутопут и брзу саобраћајницу Рума-Шабац-Лозница.Тим поводом потпредседница Владе Републике Србије и министарка грађевинарства,саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић обишла је радове и најавила да мост треба да буде завршен крајем 2022.године.

Упркос епидемији корона вируса Србија је велико градилиште. Припремни радови на платоу за бушење шипова са обе стране насипа су у току, а нови мост на реци Сави код Шапца је део великог пројекта изградње аутопута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице Шабац-Лозница. Посећујући градилишта на територији Републике Србије, министарка даје подршку грађевинарима који упркос епидемији вредно раде.

Циљ је да се економија државе одржи. Грађевинска сезона је у пуном јеку, а велики инфраструктурни пројекти су услов опoравка земље и њен даљи напредак. Пројекат је започео крајем прошле године и то ће бити најбржа саобраћајна веза са Републиком Српском и Босном и Херцеговином.Обраћајући се присутнима, Зорана Михајловић је нагласила да "Грађевинари на територији Србије где год могу раде, градилишта нису затворена и придржавају се сви максимално мера против ширења коронавируса.

-Морамо да радимо, јер поред изазова епидемије,а живећемо још дуго са тим вирусом,морамо да учинимо све да наша економија ради. Важно је да се повежемо са регионом,али и да сви делови Србије буду добро повезани саобраћајном инфраструктуром. Вредност инвестиције је близу пола милијарде евра",навела је министарка Михајловић.

Шеф Пројекта Никола Караџић из Коридора Србије наглашава да су почели радови за побијање шипова са мачванске стране, припрема за постављање шипова у самој реци Сави, као и са сремске стране. Радови се одвијају по планираној динамици,а укупно ће бити побијено 350 шипова.

Пројекат изводи азејберџанска компанија Азвирт,а директор Мурат Туркоглу није крио задовољство истичући да су мостови симбол спајања,пријатељства и сарадње. "Ефикасно ћемо урадити посао , уз поштовање рокова и примену највиших стандарда"нагласио је Туркоглу и додао да на пројекту ради више од 90 посто српских радника.

Нови мост преко реке Саве код Шапца је најзахтевнији део Пројекта и са навозним рампама биће дуг 1300 метара, док је укупна дужина аутопута и брзе саобраћајнице 77 километара. Пројекат је од изузетне важности не само за Мачвански и Сремски округ, већ и за читаву Републику Србију.

Догађају је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

Кабинет начелника
Владана Красавца

Најновији број

6. август 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa