Инфо

16. јул 2020.16. јул 2020.
фото: srpskacafe.com

фото: srpskacafe.com

Стоп на граници са Бугарском

Путници из Србије од данас не могу да уђу у Бугарску осим у случају транзита, објављено је на сајту српске амбасаде у тој земљи. Бугарска је увела привремену забрану уласка свим лицима из Србије, без обзира на њихово држављанство, од 16. јула до 31. јула.

Одлука је донета због погоршања епидемиолошке ситуације у Србији и односи се на све граничне прелазе, ваздушним, поморским, железничким и копненим путем. Изузетак од забране је дозвола српским држављанима да транзитирају преко Бугарске са циљем повратка у Србију. Транзит се дозвољава једино у случајевима када може да се гарантује неодложно напуштање територије Бугарске, додаје се у обавештењу.

Бугарска агенција Новините јавила је да иста правила као за Србију важе и за БиХ, Црну Гору, Северну Македонију, Косово, Албанију и Турску. Европска унија, чија је Бугарска чланица, у уторак је одлучила да скине Србију са листе епидемиолошки безбедних земаља из којих су дозвољена и путовања која нису неопходна. Та листа није обавезујућа, већ представља само препоруку ЕУ за одобравање уласка, а неке од 27 чланица је не поштују.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa