Инфо

6. август 2020.6. авг 2020.
Фоти:ЕПА

Фоти:ЕПА

Твитер и Фејсбук санкционишу Трампа и његов изборни штаб због дезинформација

Друштвена мрежа Твитер забранила је изборном штабу председника САД Доналда Трампа да настави да шаље твитер поруке са свог налога (TeamTrump) док не повуче један видео у коме председник даје уверавања да деца готово не могу да се заразе корона вирусом.

"Та твитер порука крши прописе Твитера о дезинформацијама око Ковида-19. Власник налога треба да повуче ту поруку пре него што може поново да их шаље", рекао је портпарол те калифорнијске групе.
Друштена мрежа Фејсбук је са друге стране повукла видео са налога шефа државе зато што, како наводи, укључује лажне тврдње према којима једна група људи не може да добије Ковид-19, што крши њене прописе о опасним дезинформацијама око болести.

Изгледа да су се из изборног штаба Трампа прилагодили захтевима Твитера јер је њихов налог и даље био активан синоћ а видео је нестао, наводи агенција Франс прес.

Спорни видео показивао је америчког председника како за време разговора на Фокс њузу објашњава да су деца "готово потпуно" имуна на корона вирус због својих година.

"Председник је само изговорио једну чињеницу да су деца лакше подложна да добију корона вирус од одраслих", реаговала је Кортни Парела портпаролка Трамповог изборног штаба.

"То је још један доказ да је Силиконска долина пристрасна против председника. Прописи се примењују само у једном смеру. Друштвене мреже нису арбитри истине", рекла је она.

Републиканци редовно замерају Фејсбуку, Твитеру, Јутјубу (Гугл) да их цензурише и подржава супротну страну, а врло су активни у кампањи преко тих мрежа.

Доналд Трамп има више од 80 милиона пратилаца на Твитеру, на пример.

Демократе са друге стране сматрају да Фејсбук не ограничава садржаје довољно строго, посебно оне повезане са дезинформацијама и подстицањем мржње.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa