Инфо

11. август 2020.11. авг 2020.
Бета

Бета

Чадеж: Програм Моја прва плата стартује идуће седмице, Сирогојно отвара врата незапосленима

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж најавио је данас да ће програм "Моја прва плата", који ће реализовати Влада Србије у сарадњи са комором, стартовати следеће недеље и да ће "Сирогојно" бити једна од првих компанија која ће отворити врата своје фабрике младим незапосленим средњошколцима и факултетски образованим људима.

Власник и генерални директор компаније "Сирогојно" чију фабрику је у Рупељеву код Пожеге Чадеж данас посетио, Раде Љубојевић, оценио је да је реч о програму који ће подржати и привреда јер ће уз помоћ државе у виду плате за те младе људе, послодавци добити могућност да их упознају, обуче и изаберу међу њима најбоље, али и незапослени који ће тако стећи своје прво радно искуство и шансу да добију посао.


"Компанија 'Сирогојно' је од марта, у време пандемије, запослила 25 нових радника, има стално отворен конкурс и убудуће, развијајући свој бизнис, повећаваће број запослених. Искористићемо и шансу да кроз програм 'Моја прва плата' дођемо до квалитетних младих људи, рекао је Љубојевић и позвао колеге привреднике да се придруже.

Љубојевић је похвалио подршку Привредне коморе Србије која је у протеклим месецима, током пандемије, била велики ослонац фирмама и предузетницима у савладавању и решавању проблема с којима су се суочавали у свакодневном пословању.

"И они који су можда раније били неповерљиви, сада су се уверили у вредност коморе као пословне асоцијације и значај помоћи коју нам је пружила у најтежим околностима", рекао је Љубојевић.

Привредна комора, по речима Чадежа, учествовала је у креирању и активно ће радити и на реализацији програма "Моја прва плата", уверена да ће допринети смањењу незапослености младих, помоћи компанијама да додју до кадрова какви су им потребни, и незапосленима да, уз буџетску подршку од 20, односно 24 хиљаде динара за прву плату, уђу у компаније, почну да пишу свој ЦВ и стекну прво искуство, чији недостак је био и једна од препрека за запослење.

"Компанија 'Сирогојно' једно је од најбољих места у којима млад човек може почети своју каријеру. Јер, ово је једна од наших најуспешнијих компанија, најбољих у производњи смрзнутог и сушеног воћа, присутна на тржиштима више од 40 земаља света, фирма која је од јануара до краја јула извезла производе вредне 22 милиона евра, забележила 35 одсто већи извозни учинак него прошле године, радила пуним капацитетом и запошљавала нове раднике", истакао је Чадеж.
Извор: ПУ Шабац

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa