Инфо

18. септембар 2020.18. сеп 2020.
Нужна ревизија буџета

Нужна ревизија буџета

На данас одржаној седници Скупштине општине Богатић, прво су усвојени предлози за разрешење и именовање, председника и чланова управних одбора: Центра за социјални рад у Богатићу, Народне библиотеке "Јанко Веселиновић", Туристичке организације, Предшколске установе "Слава Ковић", Културно-образовног центра Богатић и Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа "Богатић".
Највише забринутости изазвало је излагање одборника Александра Илијашевића из Бадовинаца у оквиру одборничких питања. Он је између осталог изразио потребу за ревизијом општинског буџета који је према његовим сазнањима око 150 милиона динара у минусу, а највише ненаменских трошења средстава, опет по сазнањима овог одборника, било је за потребе рада Фудбалског клуба "Мачва" и Рукометног клуба. Према одговорима које је добио на седници за Фудбалски клуб из општинске касе издвојено је 9, а Рукометни 5 милиона динара.
Са тим се сложио председник скупштине ове локалне самоуправе Синиша Пузић, констатујући да стање у општини, кад су финансије у питању, није било никад горе у последњих двадесет година, што и према његовом мишљењу захтева ревизорску контролу.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa